Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Honda" meklē citas komandas dzinēju piegādei

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" meklē citas komandas dzinēju piegādei
Foto: EPA/Scanpix

F1 dzinēju ražotāja "Honda" pārstāvji apstiprinājuši, ka sāktas pārrunas par iespējamu sadarbību ar citām komandām, tomēr šobrīd vēl tas nav vainagojies panākumiem. Šosezon jau trešo gadu "Honda" ar motoriem apgādā vien "McLaren".

"Honda" atgriezās F1 pasaules čempionātā 2015. gadā, taču aizvadīto sezonu laikā Japānā ražotie motori izcēlušies ar nepietiekamu jaudu un sliktu izturību. Arī šogad pirmssezonas testos tika novērotas lielas problēmas.

Tā kā "Honda" motorus izmanto tikai "McLaren", arī attīstība notiek lēnāk, tādēļ šobrīd jau tiek aktīvi domāts par dzinēju piegādi arī citām komandām.

"Protams, mēs meklējam otro vai pat trešo komandu, esam veikuši pārrunas, bet nekāda vienošanās nav panākta," šodien apstiprināja "Honda" F1 dzinēju nodaļas boss Jasuke Hasegava.

Izskanējusi informācija, ka "McLaren" jau veic pārrunas ar "Mercedes" par iespējamo sadarbības atjaunošanu, tomēr britu vienības vadītājs Eriks Buljē šīs baumas noliedz.

"Baumas ir baumas, un tās radījis mūsu sniegums testos," viņš saka. "Mēs meklējam katru iespēju kā parādīt labāku sniegumu, jo šobrīd necīnāmies par tām vietām, uz ko ceram. Gan testos, gan šodien kvalifikācijā redzējām, ka ātrums nebija pietiekami labs, bet kopā ar "Honda" mēs cītīgi strādājam, lai to labotu."

Jautāts par to, cik ilgi vēl "McLaren" būtu spiesta paciest dzinēju problēmas, pirms nolemtu mainīt piegādātāju, Buljē saka: "Es to nekomentēšu. Tās ir mūsu privātās sarunas."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-25 20:07, pirms 7 gadiem
japāņi lai vismaz uztaisa normālu dzinēju lai kādam būtu vēl interese, ne tikai nostaļģiju pārņemtos McL. citādi pat mazbudžetniekiem nav intereses

     [+] [-]

, 2017-03-25 20:26, pirms 7 gadiem
Bez Sauber citus variantus īsti neredzu kam vēl var piegādāt motorus
bet nu divainī izklausīsies Sauber-Honda

     [+] [-]

, 2017-03-25 20:59, pirms 7 gadiem
Varētu jau paši ar komandu atgriezties

     [+] [-]

, 2017-03-26 00:07, pirms 7 gadiem
Kam tad tādus vājpirdējus vajag?! McLaren, nešaubos, ir pārnelaimīgi, ka savulaik ar viņiem noslēdza vienošanos. Ja ne nauda, sen līgumi būtu lauzti un maklāreniem iekšas skanētu citos toņos.

     [+] [-]

, 2017-03-26 00:13, pirms 7 gadiem
Smagi iegrābās ar Hondiniekiem Maki...
Bet nevarēja jau zināt, būtu izvilka laimīgā loze, tad neviens te tā nerunātu!!