Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verleins var pazaudēt "Mercedes" rūpnīcas atbalstu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verleins var pazaudēt "Mercedes" rūpnīcas atbalstu
Paskāls Verleins
Foto: imago/Eibner/Scanpix

Ja "Sauber" komanda nepagarinās līgumu ar Paskālu Verleinu un savā sastāvā viņu neuzņems arī "Williams" vienība, vācu sportists visticamāk zaudēs "Mercedes" rūpnīcas atbalstu.

Zināms, ka Verleina vieta "Sauber" komandā ir apdraudēta, kamēr "Williams" pašlaik izskata vairāku pilotu, arī Verleina kandidatūru. Sportists līdz šim atradās "Mercedes" atbalsta programmā un pretendēja arī uz Niko Rosberga vietu, kad 2016. gada F1 čempions paziņoja par karjeras beigšanu, taču netika pieņems pamatsastāva pieredzes trūkuma dēļ. Tagad viņa karjera ir apdraudēta.

"Šobrīd "Williams" ir vienīgā iespēja, kas palikusi," tiek citēts "Mercedes" komandas boss Toto Volfs. "Viņi izskata vairākas kandidatūras. Paskālam ir cerība, bet no mūsu puses vairs nav iespējams izdarīt kaut ko vairāk. Kaut kādā brīdī pilotam ir jābūt spējīgam nostāties pašam uz savām kājām."

"Williams" līdzīpašnieks Pedijs Lavs apstiprinājis, ka Verleins ir viens no kandidātiem, lai gan pārbaudes testos aizvadītajās nedēļās piedalījās tikai Roberts Kubica un Pols di Resta. Tāpat uz vietu pretendents ir pašreizējais komandas pilots Felipe Masa.

"Runājot par Paskālu, mums nevajag, lai viņš piedalās testos, jo mēs katrā posmā redzam kā viņš brauc," skaidro Lavs.

Tāpat viņš apstiprina, ka komandas titulsponsors "Martini" vēlas, lai alkoholiskos dzērienus reklamētu tikai piloti, kas ir vismaz 25 gadus veci. Lenss Strols, kurš "Williams" kasē ienes prāvus naudas līdzekļus, ir tikai 18 gadus vecs un jau ar līgumu kabatā, kamēr Verleinam ir 23 gadi.

Lai gan tika ziņots, ka Verleinu varētu pieņemt sastāvā "Toro Rosso", šādu iespējamību noliedzis "Red Bull" konsultants Helmuts Marko.

"Mūsu komandā nav vietas "Mercedes" junioriem," viņš izteicies.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

     [+] [-]

, 2017-10-23 19:02, pirms 7 gadiem
Mersedes paši sev iešaus kāja palaižot Verleinu