Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Biju pārsteigts, ka Fetels neaizstāvējās aktīvāk"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Biju pārsteigts, ka Fetels neaizstāvējās aktīvāk"
Foto: Reuters/Scanpix

F1 pasaules čempionāta ASV posma uzvarētājs Lūiss Hamiltons paudis pārsteigumu par to, ka Sebastians Fetels nav izrādījis viņam lielāku pretestību cīņā par pirmo vietu. Tikmēr "Ferrari" pilots atzīst, ka "Mercedes" formulas pārspēks Ostinas trasē gluži vienkārši bija pārāk liels.

Startā Fetels izrāvās vadībā, taču Hamiltons ar DRS sistēmas palīdzību sestajā aplī viņu šķietami viegli apdzina, vēlāk izcīnot uzvaru.

"Šīs bija vienas no manām pēdējā laika jautrākajām sacīkstēm," stāsta Hamiltons, kurš tagad nonācis vēl tuvāk ceturtajam F1 titulam. "Man nepadevās lielisks starts, tāds tas bija Sebam, taču daudz neuztraucos par zaudēto pozīciju, jo zināju, ka šajā trasē ir iespējams apdzīt. Mums bija lieliska cīņa, centos neatpalikt no viņa, būt cieši aizmugurē un tad izmantot DRS. Biju mazliet pārsteigts, ka viņš neaizstāvējās aktīvāk."

Arī Fetels atzīst, ka samērā viegli atdevis pozīciju, taču tas noticis tādēļ, ka "Mercedes" formulas pārsvars pār "Ferrari" bijis ievērojams.

"Lūisam izdevās viegli samazināt atstatumu un viegli tikt man garām ar DRS palīdzību," skaidro Fetels. "Es mēģināju viņu bloķēt, varbūt man to vajadzēja darīt vairāk, bet viņš bija tik ļoti ātrāks, ka tam īsti nebūtu bijusi nozīme. Sāpīgi zaudēt līderpozīciju, kad esi to ieguvis, taču temps mums abiem bija atšķirīgs. Iespējams, šīs vienkārši nebija tās sacīkstes, kurās mums ir jāuzvar. Nebiju gaidījis, ka tik ļoti pietrūks ātruma. Uz beigām bija labāk, bet tobrīd viss jau bija zaudēts."

Trīs posmus pirms sezonas beigām Hamiltona pārsvars sasniedz jau 69 punktus, kamēr maksimums šogad vēl var izcīnīt 75. Iespējams, jau nākamajā posmā Meksikā, kas notiks 29. oktobrī, Hamiltons tiks kronēts par čempionu, tikmēr viņa pārstāvētā "Mercedes" vienība jau Ostinā nodrošināja triumfu Konstruktoru kausā, kļūstot neaizsniedzama "Ferrari" komandai.

"Gribu apsveikt visus komandā un tos, kas palika rūpnīcā," saka Hamiltons. "Ir daudz strādāts, lai mūsu sniegums šogad varētu būt šāds un esam paveikuši vairāk nekā jebkad esmu pieredzējis pēdējo piecu gadu laikā. Tas ir kaut kas īpašs. Esmu lepns būt daļa no tā visa."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-10-23 12:12, pirms 7 gadiem
Man vislabāk patika organizatoru sarīkotais cirks pirms starta
Neko tādu F1 nebiju vēl redzējis

     [+] [-]

, 2017-10-23 14:24, pirms 7 gadiem
Nedrīkst jau aizstāvēties, tiesneši atkal sodu iesmērēs.

     [+] [-]

, 2017-10-23 14:55, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Man vislabāk patika organizatoru sarīkotais cirks pirms starta
Neko tādu F1 nebiju vēl redzējis
Kas tur bija?

     [+] [-]

, 2017-10-23 15:29, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Man vislabāk patika organizatoru sarīkotais cirks pirms starta
Neko tādu F1 nebiju vēl redzējis
nemaz nebija tik slikta tā izrāde

     [+] [-]

, 2017-10-23 16:26, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kas tur bija?
Youtube nevienu video uz ātro diemžēl nevar atrast. Īsumā - boksa cīņu labākajās tradīcijās piloti tika izsaukti no tribīņu apakšas, pa vienam nākot trasē (ar ķiveri rokās) tika iepazīstināta publika ar pilota raksturīpašībām un sasniegumiem. Pēdējie divi piloti Fettels un Hamiltons tika nostādīti trases vidū aci pret aci šķirot tos tikai kausam (pieņemu, ka ASV GP kauss). To visu protams pavadīja kārtīgs "Let's get ready for rumble" un skaļas, vairāk kā 100 000 līdzjutēju ovācijas

     [+] [-]

, 2017-10-23 16:35, pirms 7 gadiem
crock rakstīja: Nedrīkst jau aizstāvēties, tiesneši atkal sodu iesmērēs.
ir otrādi - uzbrukt nedrīkst, jo citādi izraisīsi avāriju vai nogriezīsi trasi, kā rezultātā sods. Visiem ir jābrauc kārtīgi vienam aiz otra, jāievēro distance.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-23 17:44, pirms 7 gadiem