Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" uz nākamo F1 sezonu apstiprina sastāvā Vandūrnu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" uz nākamo F1 sezonu apstiprina sastāvā Vandūrnu
Stofels Vandūrns
Foto: imago/Crash Media Group/Scanpix

"McLaren" komanda paziņojusi, ka tās sastāvā arī 2018. gada F1 pasaules čempionāta sezonā startēs beļģu autosportists Stofels Vandūrns, un ir pārliecināta, ka nākotnē šim pilotam ir labas izredzes kļūt par čempionu.

Formulā 1 Vandūrns ienāca kā viens no visaugstāk novērtētajiem jaunajiem talantiem, un šogad viņš aizvada savu debijas sezonu. Tikai iepriekšējā posmā Ungārijā Vandūrnam pirmo reizi šogad izdevās finišēt punktos, izcīnot desmito vietu, kā rezultātā sportists kopvērtējumā pašlaik ir 18. pozīcijā.

Lai gan Vandūrna sniegumu varētu vērtēt pretrunīgi, "McLaren" vadība aizvien ir pārliecināta, ka viņš ir topošais F1 čempions.

"Esmu gandarīts, ka komanda beidzot oficiāli apstiprināja manu palikšanu tās sastāvā uz nākamo gadu, tādēļ savas debijas sezonas otrajā pusē varēšu pilnībā koncentrēties darbam, un centīšos dabūt ārā visu iespējamo gan no savas mašīnas un inženieriem, kas visa un visiem man apkārt," atzīst 25 gadus vecais Vandūrns. "Sezonas pirmajā pusē esmu apguvis ļoti daudz, mācoties gan no saviem inženieriem un mehāniķiem, gan Erika Buljē, Zaka Brauna un Džonatana Nīla, arī Fernando Alonso, kurš ir ļoti labs pilots un lielisks komandas biedrs."

Iepriekš Vandūrns bija "McLaren" attīstības programmas dalībnieks, 2015. gadā kļūstot par GP2 čempionu. Pērn viņš strādāja par F1 rezerves pilotu, vienā no posmiem aizstājot Alonso, un jau debijas sacīkstēs izcīnot pirmo punktu.

Šobrīd aizvien nav skaidrības par Alonso nākotnes plāniem, jo viņa palikšana komandā aizvien nav apstiprināta. Šosezon spānis guvis desmit punktus un F1 kopvērtējumā ierindojas 15. vietā. Kvalifikācijā Vandūrns tikai vienreiz bijis ātrāks par Alonso.

Izmantotie resursi:
Home - Sports News, Scores, Schedules, and...

     [+] [-]

, 2017-08-23 17:31, pirms 7 gadiem
Kamer vini tur nemsies Honda braka motoriem, tad pat trijnieka netiks, kur vel par cempionu runat.
McLaren sobrid sprukas Mercedes jau pietiekosi daudz klientu, Ferrari vinus negrib, bet Renault ari neparak velas sev sadu klientu, pietiek jau ar Red Bull kri brekc par dzineju un pasiem ari naktines planot klut par cempionu.
McLaren izredzes tikt pie cita razotaja tikai tad, ja Honda aiziet, Renault nebutu iespejas atkratities (Ferrari un Mecedes gan jau kadi izvairitos) vai ari ienak kads jauns razotajs.