Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA cer, ka komandas nesniegs protestus pret "Mercedes" un "Red Bull"

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA cer, ka komandas nesniegs protestus pret "Mercedes" un "Red Bull"
Foto: XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir pārliecināta, ka gaidāmās F1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā izdosies izvairīties no komandu iesniegtiem protestiem, lai gan vēl testos kļuva zināms, ka "Mercedes" un "Red Bull" vienības, iespējams, lieto aizliegtus risinājumus savu mašīnu piekarēs.

Iespējamā skandāla sākums bija "Ferrari" vēstule FIA, kurā itāļu komanda lūdz sīkāk izskaidrot atsevišķus tehniskos noteikumus. Lai gan oficiāli tika paziņots, ka "Ferrari" šo vēstuli iesniedza, lai teorētiski noskaidrotu, kādus risinājumus tā drīkst izmantot un, no kādiem ir jāatsakās, tomēr neoficiāla informācija liecina, ka tādā veidā "Ferrari" vēlējās akcentēt, ka "Mercedes" un "Red Bull" savus piekares mehānismus aprīkojušas ar elementiem, kas palīdz iegūt labāku aerodinamisko efektu.

FIA sniedza kategorisku atbildi, ka piekares sistēma nedrīkst būt veidota tā, lai palīdzētu uzlabot aerodinamikas efektu, kā arī pārbaudīja visu komandu mašīnas. Tobrīd FIA pauda pārliecību, ka komandas savu piekari nav veidojusi, ar nolūku tajā iekļaujot elementus, kas palīdzētu aerodinamikai, bet "Mercedes" un "Red Bull" vienību inženieriem ieteica piekares mehānismu pārveidot.

"Nedrīkst izmantot piekari, kas ietekmē mašīnas aerodinamikas efektu," šodien preses konferencē atkārtoja FIA sacīkšu direktors Čārlijs Vaitings. "Ja piekare pie viena ātruma ir vienā stāvoklī, bet pie cita ātruma jau citā, tas tā nevar būt nekāda iemesla dēļ."

Šādu risinājumu, kas, iespējams, palīdz uzlabot aerodinamiku, "Mercedes" vienība izmantoja jau pērn, tiesa, ne visos posmos, līdz ar to secināms, ka tas diez vai būtu izšķirošs cīņā par uzvarām.

Tā kā FIA lūdza "Mercedes" un arī "Red Bull", kas šogad ieviesa ko līdzīgu, pirms sacīkšu nedēļas nogales veikt izmaiņas, Vaitings cer, ka tas ir izdarīts un nekādi protesti no konkurējošo vienību puses nesekos.

Izmantotie resursi:
Autosport

  +1 [+] [-]

, 2017-03-23 11:59, pirms 7 gadiem
Tas nu gan ir interesanti, ka FIA kaut ko lūdz un cer. Ja reiz ir noteikumi, tad viņi ir, un nekādas novirzes nav pieļaujamas.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-23 12:32, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas nu gan ir interesanti, ka FIA kaut ko lūdz un cer. Ja reiz ir noteikumi, tad viņi ir, un nekādas novirzes nav pieļaujamas.
Ņem piemēru no biatlonistiem - pati FIA nerīkojas, atstājot to Mercedes un Red Bull sāncenšu ziņā, taču cer, ka tie neiesniegs protestus.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-23 12:59, pirms 7 gadiem
normāli būtu ja iesniegtu kamēr sezona nav sākusies, lai paspēj savest visu kā vajag būt, nevis ķerties pie sodiem, diskvalifikācijām utt

  +1 [+] [-]

, 2017-03-23 13:31, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: normāli būtu ja iesniegtu kamēr sezona nav sākusies, lai paspēj savest visu kā vajag būt, nevis ķerties pie sodiem, diskvalifikācijām utt
nu, vispār jau normāli būtu, ja komandas savas mašīnas būvētu atbilstoši noteikumiem, tajā pašā laikā F1 cilvēki vienmēr ir meklējuši tehniskos risinājumus kas ir ''uz robežas'' noteikumiem. FIA manuprāt būtu muļķīgi cerēt, ka Ferrari protestus nesniegs, it īpaši jau, ja svētdien iznākums nebūs labs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-23 14:30, pirms 7 gadiem
Tehniskajos sporta veidos normāla parādība. Kas nav aizliegts tas ir atļauts. Tā tas būs vienmēr, ka tiks meklētas opcijas sevi izcelt jebkādā veidā, jo rēķiniet paši, tas nav piemājas autokross un šeit apgrozas milzīgas naudas.

     [+] [-]

, 2017-03-23 17:27, pirms 7 gadiem
Tā paaugstinātā piekares svira uz vertikāla šarnīra pie riepas nav kustīga detaļa. Šāds risinājums izmantots, lai uzlabotu gaisa pieplūdi dzesētājiem. Noteikumi pārkāpti, manuprāt, nav. Ļoti atjautīgs risinājums.