Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

No amata atkāpjas "Sauber" komandas vadītāja Kaltenborna

Juris Grīns
Juris Grīns

No amata atkāpjas "Sauber" komandas vadītāja Kaltenborna
Moniša Kaltenborn
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Šveiciešu F1 komandas "Sauber" vadītāja Moniša Kaltenborna ir atkāpusies no amata un pienākumus neturipnās pildīt. Viņa bija pirmā sieviete vēsturē, kas vadījusi F1 komandu.

"Sauber" izpilddirektores postenī Kaltenborna atradās kopš 2010. gada, bet 2011. gadā pat iegādājās daļu no komandas akcijām, kļūstot par tās līdzīpašnieci. 2012. gadā Kaltenborna kļuva arī par šīs vienības vadītāju, ko iepriekš visā F1 vēsturē neviena sieviete nebija paveikusi.

Kaltenborna nekavējoties ir pārtraukusi savu pienākumu izpildi, kas nozīmē, ka īsi pirms sacīkstēm Azerbaidžānā, kas gaidāmas šonedēļ, komanda palikusi bez vadītāja.

"Sauber" sastāvā šogad startē Paskāls Verleins un Markuss Ēriksons, taču augstus rezultātus sasniegt viņiem nav izdevies, un pašlaik Konstruktoru kausā komanda ieņem priekšpēdējo, devīto vietu.

Oficiālajā paziņojumā minēts, ka nav sakritis Kaltenbornas un pārējo "Sauber" īpašnieku nākotnes vīzija. Jauno vadītāju gatavojas paziņot jau tuvākajā laikā.

Pagājušajā gadā "Sauber" dibinātājs Peters Zaubers, kuram piederēja lielākā daļa akciju, tās pārdeva kompānijai "Longbow Finance".

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2017-06-22 11:13, pirms 7 gadiem
Galvenais iemesls ir tāds, ka Sauber vēlas bīdīt Ēriksonu (komanda pieder zviedriem) un tas Kaltenbornai nav paticis