Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs un Lauda turpinās vadīt F1 čempionu komandu "Mercedes" līdz 2020. gadam

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs un Lauda turpinās vadīt F1 čempionu komandu "Mercedes" līdz 2020. gadam
Toto Volfs un Nikijs Lauda
Foto: Mercedes

"Mercedes" F1 komanda pagarinājusi līgumsaistības ar Toto Volfu un Nikiju Laudu, kas nozīmē, ka abi turpinās vadīt šo vienību vēl vismaz četrus gadus.

Starpsezonā "Mercedes" nometni skārušas izmaiņas, jo prom devies līdzšinējais pilots Niko Rosbergs, kurš 2016. gadā kļuva par F1 čempionu, kā arī tehniskais direktors Pedijs Lavs.

Volfs un Lauda tikmēr pagarinājuši līgumsaistības ar komandu līdz 2020. gada beigām. Tas sakrīt ar brīdi, līdz kam "Mercedes" rūpnīca ir solījusies startēt Formulā 1, to apliecinot ar parakstu līgumā, kas noslēgts starp komandām, Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA) un čempionāta komerciālo tiesību īpašniekiem.

Lai gan šobrīd grūti spriest, kas būs pēc tam, pagaidām nav iemesla uzskatīt, ka leģendārais vācu autoražotājs domātu par aiziešanu no F1. Čempionāta jaunie īpašnieki no "Liberty Media" iecerējuši jau šogad uzsākt pārrunas ar komandām par līgumu pagarināšanu, lai F1 nākotne šajā jomā būtu zināma vēl ilgāku termiņu uz priekšu.

Volfs un Lauda cieši kopā sadarbojušies kopš brīža, kad komandu 2013. gada beigās atstāja tās vadītājs Ross Brauns. Lauda "Mercedes" komandai pievienojās 2012. gada beigās un viņam pieder 10% no tās, savukārt Volfs vienībā ieradās īsi pirms 2013. gada F1 sezonas sākuma un viņam savukārt pieder 30%.

Komandas menedžmentā līdz šim ietilpa arī Pedijs Lavs, kurš šī gada sākumā aizgāja no "Mercedes", lai pievienotos "Williams", bet viņa vietā tehniskā direktora amatā jau stājies Džeimss Elisons.

"Mercedes" triumfējusi F1 čempionātā gan komandu, gan pilotu ieskaitē pēdējos trīs gadus pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...