Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Jaunais līgums ar "McLaren" ir ilgtermiņa"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Jaunais līgums ar "McLaren" ir ilgtermiņa"
Fernando Alonso
Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso atklāj, ka ceturtdien parakstītais līgums ar "McLaren" komandu noslēgts uz vairākām sezonām, par spīti tam, ka iepriekš tika ziņots pretējais.

Jau iepriekš izskanēja viedoklis, ka Alonso vēlas saistības tikai uz nākamo sezonu, lai būtu pieejams spēcīgākajām komandām 2019. gada sezonā. Arī vakar tika ziņots, ka līgumu sportists parakstījis uz vienu gadu, tomēr vēlāk intervijā spānis atklāja ko citu.

Jautāts par to, vai līgums parakstīts tikai uz 2018. gadu, Alonso teica: "Nē. Mēs nekad publiski neapspriežam līguma punktus un arī šoreiz to nedarīsim, bet kontrakts ir ilgtermiņa un nākotnē skatīsimies, kā lietas attīstīsies."

Iespējams, Alonso līgumā iekļauts punkts, ka viņš līgumu var lauzt pēc vienas sezonas, ja komanda aizvien nebūs konkurētspējīga. Kā zināms, šī ir pēdējā sezona, kad "McLaren" izmanto "Honda" motorus, bet no nākamā gada tiks lietoti "Renault" dzinēji, kas šīs sezonas laikā krietni progresējuši gan izturības, gan veiktspējas ziņā.

"Ar aizrautību gaidu nākamo gadu, jo ir lielas cerības, ka "McLaren" izdosies atgriezties tur, kur šī komanda ir pelnījusi būt," stāsta Alonso. "Gribētu, lai Austrālijas posms notiek jau tagad. Ar līguma noslēgšanu nesteidzos, arī komanda nesteidzās. Vienmēr esmu ticējis "McLaren" projektam, vismaz no šasijas izstrādes viedokļa. Tajā pašā laikā atstāju durvis vaļā un runāju ar visām komandām, kas to vēlējās, taču "McLaren" projekts bija saistošākais. Kad "McLaren" izlēma sadarboties ar "Renault", bija jānogaida vairākas nedēļas, kamēr ieguvām par šo dzinēju visu vajadzīgo informāciju. Kad bija jāpieņem lēmums, izvēlējos palikt, jo ticu, ka nākamgad varam būt konkurētspējīgi."

Jāpiemin, ka Alonso tieši kopā ar "Renault" kļuva par F1 čempionu 2005. un 2006. gadā, tolaik startējot šī franču autoražotāja rūpnīcas komandā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...