Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso pagarina līgumu ar "McLaren" arī uz nākamo sezonu

Rolands Eliņš

Alonso pagarina līgumu ar "McLaren" arī uz nākamo sezonu
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

36 gadus vecais Spānijas autosportists Fernando Alonso noslēdzis jaunu līgumu ar pēdējās sezonās pieticīgus rezultātus uzrādošo „Formula 1” komandu „McLaren”.

Jaunais Fernando Alonso līgums, kā vēsta britu mediji, noslēgts uz vienu sezonu ar iespēju sadarbību pagarināt arī pēc tam.

Alonso „McLaren” pārstāv kopš 2015. gada, bet kopā ar komandu sasniedzis ne tos labākos rezultātus, šo trīs sezonu laikā tikai piecos posmos finišējot labāko sešiniekā.

Taču Alonso paudis ticību, ka „McLaren” panākumus atjaunos pāreja uz „Renault” dzinējiem pēc neveiksmīgās sadarbības ar „Honda”. Alonso bija izvērtējis savas iespējas iekļūt kādas citas komandas sastāvā, kā arī atstāt F1, taču beigās tomēr izlēma, ka „”McLaren” sastāvā jūtas kā mājās”.

Alonso komandas biedrs „McLaren” nākamajā sezonā būs beļģis Stofels Vandorns, kura pozīcija tika apstiprināta pagājušajā mēnesī. Šosezon, kurā vēl palikuši četri posmi, Alonso pagaidām ieņem 16. vietu kopvērtējumā, bet Vandorns ir vietu augstāk. Konstruktoru kausā „McLaren” ir devītajā vietā ar ne pārāk spožām izredzēm pakāpties augstāk.

Izmantotie resursi:
Fernando Alonso: McLaren driver signs new...