Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass apzinās, kas nepieciešams jaunam līgumam ar "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass apzinās, kas nepieciešams jaunam līgumam ar "Mercedes"
Valteri Botass
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Valteri Botasam šobrīd ir spēkā līgums ar "Mercedes" uz vienu sezonu, tomēr viņš ir pārliecināts, ka var tikt pie jauna kontrakta uz 2018. gadu, ja vien spēs parādīt ātrumu un stabilu braukšanu visās F1 sacīkstēs.

Botasa sniegums šogad bijis mainīgs - no uzvaras kvalifikācijā Bahreinā un pirmās uzvaras sacīkstēs Krievijā līdz saslīdēšanai aiz drošības mašīnas Ķīnā. Pašlaik "Mercedes" vēl tikai apsver iespējamos pilotus 2018. gada sezonai, tomēr Botass zina, kas viņam jāizdara, lai paliktu F1 čempionvienības sastāvā.

"Domāju, ka galvenais ir stabils sniegums," atzīst Botass. "Ir jāparāda mašīnas veiktspējai atbilstošs sniegums un jāpalīdz tās attīstībā. Jāstrādā komandas labā, kā arī jāuzvar sacīkstēs, ko komanda parasti arī prasa. "Mercedes" ir augsta līmeņa komanda, kas no pilota prasa daudz. Gandrīz visi piloti gribētu braukt šajā komandā, tādēļ man, bez šaubām, jārāda labs sniegums, lai paliktu tās sastāvā. Mans mērķis ir izveidot ilgtermiņa sadarbību, un es domāju, ka tas ir iespējams."

Botass atzīst, ka vienmēr vēlas uzvarēt, tomēr priecājas, ka to izdevās paveikt jau ceturtajās sacīkstēs kopā ar "Mercedes", jo tas no pleciem noņēmis lielu spiedienu.

"Cerēju uzvarēt jau Melburnā - tas bija mans mērķis," atklāj autosportists. "Tomēr bija jauki, ka to izdarīju pietiekami ātri, ceturtajā posmā. Patīkami arī, ka pirmo reizi kvalifikācijā uzvarēja Bahreinā. Labi, ka tas tika paveikt gada pirmajā pusē, jo tagad par to vairs nav jādomā. Zinu, ka spēju to izdarīt, un komanda zina, ka to spēju."

Botass pašlaik ir 36 punktus aiz komandas biedra Hamiltona, tomēr uzskata, ka daudz pazaudēts dažādu atsevišķu neveiksmju rezultātā, kamēr, vērtējot ātrumu vienā aplī, viņš nejūtas lēnāks: "Domāju, ka braucam līdzīgi, neredzu atšķirību. Es ticu savām spējām. Protams, viņam ir lielāka pieredze, viņš bijis kopā ar komandu daudz ilgāku laiku, tādēļ neredzu iemeslu, kādēļ nevarētu ar viņu konkurēt vienmēr. Esmu pierādījis, ka varu uzvarēt gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs, tomēr ar Lūisu cīnīties nav viegli."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-06-18 16:27, pirms 7 gadiem
Izsist Kimii un Vettelu...tas jau pat muljkjim skaidrs!