Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons sacīkstēs vairs neizmanto dzērienu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons sacīkstēs vairs neizmanto dzērienu
Lūiss Hamiltons
Foto: SIPA/Scanpix

Lai padarītu savu sacīkšu mašīnu vieglāku, F1 pilots Lūiss Hamiltons sacensību laikā vairs neizmanto dzēriena pudeli, tādā veidā ietaupot pāris kilogramus.

Nav noslēpums, ka "Mercedes" komandai šogad ir problēmas "W08" modeli pietuvināt minimālā svara (728 kg) robežai. Lai gan pirmo piecu F1 posmu laikā šajā ziņā esot paveikts progress, aizvien jāstrādā pie tā, lai mašīna būtu vieglāka un varētu sākt izmantot atsvarus balansējuma uzlabošanai.

Ņemot vērā to, cik sīva cīņa šogad tiek aizvadīta ar "Ferrari" pilotu Sebastianu Fetelu, trīskārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons pieņēmis lēmumu sacīkšu laikā vairs neņemt līdzi ūdens pudeli, tādējādi starta brīdī atvieglojot savu mašīnu par vienu līdz diviem kilogramiem.

Uzmanīgākie vērotāji pamanīja, ka Spānijas Grand Prix laikā Hamiltons, runājot par radio ar komandu, izklausījās pamatīgi aizelsies un daudzi šajā ziņā jau sākuši vilkt paralēles ar to, ka sportists pie milzīgās slodzes vairs neuzņem šķidrumu.

"Es vairs neizmantoju dzērienu savā mašīnā, lai ietaupītu svaru, kas nozīmē, ka sacensību laikā man nesanāk padzerties," apstiprina Hamiltons.

Tikmēr "Mercedes" vadītājs Toto Volfs nejūtas satraukts: "Domāju, šī aizelšanās tikai pierāda, cik daudz spēka viņš atdeva ātrai braukšanai. Kad cieši jāseko citai mašīnai, zūd aerodinamiskais efekts, un tad braukt ir grūti. Viņš atdeva sevi visu, un radio tas ir dzirdams."

Atgādinām, ka Hamiltons guva uzvaru Barselonas trasē, kādu laiku pirms tam trasē apdzenot Fetelu.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2017-05-18 07:08, pirms 7 gadiem
Lai iegūtu tik vērtīgās sekundes, obligāta prasība ir nolikt kluci pirms gonkas, kā arī pilna ķermeņa apmatojumu epilācija.