Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ņūvijs: "Halo ir neglīts risinājums"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ņūvijs: "Halo ir neglīts risinājums"
Halo risinājums tika plaši testēts jau šogad
Foto: REUTERS/Scanpix

Slavenais F1 dizaineris Adrians Ņūvijs atzīst, ka Halo ierīce, ar ko no 2018. gada sezonas būs aprīkotas visas mašīnas čempionātā, ir neglīts risinājums, lai gan brits atzinīgi novērtē drošību, ko tas sniegs.

Halo ir galvas aizsardzības režģis, kas turpmāk būs obligāta prasība un būs jāuzmontē uz katra pilota kokpita. Daudzas komandas, braucēji un līdzjutēji jau paspējuši negatīvi izteikties par jaunievedumu.

"Jāatzīst, ka man par to ir dalītas jūtas," stāsta Ņūvijs. "No vienas puses, viss, kas mašīnu padara drošāku, ir laba lieta. Tas ir briesmīgi, ja kāds tiek nopietni savainots vai negadījumā aiziet bojā. Es apmeklēju Džastina Vilsona bēres pirms trim gadiem, un bija briesmīgi redzēt tās bēdas viņa ģimenes locekļu acīs. Līdz ar to, ja tas spēj padarīt mašīnu drošāku, tad ir pelnījis saņemt uzslavas."

Tikmēr no estētiskā viedokļa Ņūvijam Halo nepatīk: "Inženieris manī saka, ka šis risinājums ir neveikls un neglīts. Ir sajūta, ka mēs varējām uztaisīt kaut ko labāku par šo."

Ņūvijs ir pārliecināts, ka ilgāka izpēte būtu palīdzējusi atrast vismaz tikpat drošu, taču vizuāli pievilcīgāku risinājumu.

"Domāju, ir nepieciešama dziļāka izpēte," viņš saka. "Vējstikls, iespējams, būtu vizuāli pievilcīgāks, bet tad mašīnas paliktu ar slēgtajiem kokpitiem. Svarīgākais ir tas, ka, lai kādu risinājumu "Formula 1" neizvēlētos, tam jābūt pieejamam zemākas kategorijās čempionātos, jo, kāpēc gan "Formula Ford" pilota dzīvība būtu jāvērtē zemāk nekā F1 pilota dzīvība? Mums ir vajadzīgs risinājums, ko var izmantot visur, bet nevaram noliegt, ka šis ir neglīts. Estētiskais mākslinieks manī to uzskata par aizskarošu."

Izmantotie resursi:
FOX Sports Asia – Latest sports news, Live...

Vai Halo risinājums Tev šķiet vizuāli pievilcīgs?

  • 9

  • 65


     [+] [-]

, 2017-12-15 14:26, pirms 6 gadiem
Pie Halo pieradīs tik pat ātri, kā savulaik cilvēki pierada pie šaurajiem un augstajiem aizmugurējiem antispārniem, kā arī lauztā deguna. Dažu sacīkšu jautājums.

     [+] [-]

, 2017-12-15 14:30, pirms 6 gadiem
lietus sacīkstēs tas halo pat bistams var būt

  +1 [+] [-]

, 2017-12-15 15:16, pirms 6 gadiem
To vidējo balstu vajag nahrenizēt upārtaisīt lai tas iet uz aizmuguri, pāri pilota galvai, Tad, manuprāt, būtu labāk, jo patreiz, tas aizsedz redzamību un vizuāli arī kkā nepatīk.

     [+] [-]

, 2017-12-15 15:26, pirms 6 gadiem
Labāk drošību var uzlabot, izņemot ārā dzinēju un iebūvējot pedāļus, ar kuriem mīt mašīnu uz priekšu.

     [+] [-]

, 2017-12-15 15:27, pirms 6 gadiem
andzis rakstīja: To vidējo balstu vajag nahrenizēt upārtaisīt lai tas iet uz aizmuguri, pāri pilota galvai,
Tas radītu grūtības pilotam izrapties no mašīnas.

     [+] [-]

, 2017-12-15 16:44, pirms 6 gadiem
Halo ir stulbs.
tad jau sānu malas pacelt un lai tie ir crash droši, lai var ieraut galvu, ja lido riepa vai kas cits.
Bjanki bija labs pilots, bet tas nevar nekad būt iemesls, lai nodrošinatu drošumu pret traktoriem - nav ko lidot pie dzeltenajiem karogiem.

     [+] [-]

, 2017-12-15 17:59, pirms 6 gadiem
Arxh nerunā zūdu...noskaidro iemeslu pirms runā par lidošanu pie dzeltenajiem karogiem.