Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Okons pretendē uz Botasa vietu "Mercedes" sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Okons pretendē uz Botasa vietu "Mercedes" sastāvā
Estebans Okons
Foto: imago/Eibner/Scanpix

Izskanējusi neoficiāla informācija, ka jau tuvāko sezonu laikā F1 komanda "Mercedes" savu pašreizējo pilotu Valteri Botasu gatavojas nomainīt ar Estebanu Okonu, kurš šogad ļoti veiksmīgi startēja "Force India" sastāvā.

Bijušais Eiropas "Formula 3" un "GP3" seriālu čempions Okons F1 sacensībās debitēja pērn, bet šogad aizvadīja pirmo pilno sezonu, to noslēdzot respektablajā astotajā vietā un punktus izcīnot 18 posmos no 20. Tikmēr Botass, kurš aizstāja Niko Rosbergu, kad 2016. gada F1 čempions paziņoja par karjeras beigšanu, lai gan uzvarēja vairākos posmos, tomēr nespēja pretendēt uz pirmo vietu šī gada sezonā.

Kamēr Lūiss Hamiltons, kurš šogad ceturto reizi karjerā ieguva F1 titulu, drīzumā gatavojas pagarināt līgumu ar "Mercedes" uz vairākām sezonām, tās vadītājs Toto Volfs plāno nomainīt Botasu ar Okonu, un tas varētu notikt jau 2019. gadā, liecina neoficiāla informācija.

Šobrīd gan Volfs noliedz, ka jau būtu pieņēmis lēmumu: "Okons ir viens no mūsu programmas pilotiem, tāpēc atrodas mūsu redzeslokā, bet komanda ar visu spēku stāv aiz Valteri. Ja sāksim domāt par citiem pilotiem, tad emocionāli vairs nebūsim par 100% Valteri pusē. Visu "Mercedes" komandas valdes locekļu vārdā varu teikt, ka vēlamies, lai Valteri gūst panākumus."

Iespējams, Volfs šādi izsakās, lai emocionālās spriedzes dēļ Botasa rezultāti nekļūtu vājāki. Tomēr pastāv iespēja, ka Okons stāsies viņa vietā, ja 2018. gada sezonā Botasam neizdosies parādīt līdzvērtīgāku sniegumu ar komandas biedru Hamiltonu.

Izmantotie resursi:
PlanetF1 | Formula One | News, Standings,...

  -1 [+] [-]

, 2017-12-13 19:20, pirms 6 gadiem
Tas jau nav nekads parsteigums, tapec Botasam ir ligums tikai uz vienu sezonu. Visu laku runaja cik botas ir atrs, bet tomer nekas tik izcils no vina nav, labs pilots, bet bez cempiona keriena.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-13 21:40, pirms 6 gadiem
Zombijs rakstīja: Tas jau nav nekads parsteigums, tapec Botasam ir ligums tikai uz vienu sezonu. Visu laku runaja cik botas ir atrs, bet tomer nekas tik izcils no vina nav, labs pilots, bet bez cempiona keriena.
Nav jau arī lēns. Viss ir atkarīgs uz kā fona salīdzinām.
Cik pilotus vari nosaukt, kas uz Hamiltona fona izskatītos konkurētspējīgāki?
Fettels, Verstapens un Rikiardo? Jā, iespējams, ka kāds no šiem spētu izrādīt mazliet nopietnāku pretestību Luisam, bet neviens no šiem nebija brīvi nozogams attiecīgajā brīdī.
No tobrīd tirgū pieejamajiem pilotiem Botass bija loģiskākā izvēle.

     [+] [-]

, 2017-12-14 04:40, pirms 6 gadiem
Nekur nav teikts, ka Okons pirmajā gadā pie jaunas mašīnas stūres nebūtu palicis 5. vai 6. vietā kopvērtējumā. Ja salīdzina Botasu pirmajā gadā ar Hamiltonu, kurš tur brauc jau sen un viss tiek darīts viņa labā, tad nav brīnums, ka Hamis ir krietni priekšā. Un tāds viņš pie šādiem apstākļiem būtu jebkuram potenciālam savam komandas biedram. Protams, ja pats brauktu tikpat labi, kā viņš to darīja, un arī veiksme viņu pavadītu, kas arī aizvadītajā sezonā bija nenoliedzams viņa panākumus veicinošs faktors.