Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Es būtu uzvarējis gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Es būtu uzvarējis gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs"
Lūiss Hamiltons pēc finiša
Foto: EPA/Scanpix

Ja ne avārija Brazīlijas F1 posma pirmajā kvalifikācijas kārtā, Lūiss Hamiltons atzīst, ka būtu spējis izcīnīt pirmo starta vietu un arī uzvarēt sacensībās. "Mercedes" pilots uzskata, ka bija ātrākais pilots trasē, ko pierāda arī viņa spēja, startējot no boksu celiņa, aizcīnīties līdz ceturtajai vietai, finišā zaudējot uzvarētājam mazāk par sešām sekundēm.

"Visu nedēļas nogali es biju ātrākais," intervijā "NBC" atzīst Hamiltons. "Iespējams, es būtu uzvarējis kvalifikācijā un sacīkstēs no pirmās pozīcijas aizbraucis līdz finišam kā uzvarētājs, taču viss notikušais, protams, padarīja sacensības aizraujošākas. Biju daudz ātrāks par pārējiem. Tas ir labākais, ko varu apzināties pēc šīs nedēļas nogales. Jau piektdien spēju sasniegt labu tempu garās distances braucienos, sevišķi ar mīkstā sastāva riepām - domāju, ka biju pussekundi aplī ātrāks par visiem, turklāt man bija palietots dzinējs un atšķirīga aerodinamikas pakete."

Hamiltons norāda, ka Brazīlijas posmā juties kā kartinga laikos, kad arī nereti startēja no sliktām pozīcijām, bet spēja apdzīt vienu konkurentu pēc otra, aizcīnoties līdz vadošajām vietām. Šoreiz viņš bija tuvu pjedestālam, tomēr pēdējos apļos nespēja apdzīt trešajā pozīcijā braucošo "Ferrari" pilotu Kimi Raikonenu.

"Sacīkstēs man bija jābrauc par 110 procentiem, lai pakāptos uz augšu," neslēpj Hamiltons, kurš jau pirms tam bija garantējis titulu 2017. gada F1 pasaules čempionātā. "Kimi atradās tuvu, bet manas riepas vienkārši bija pārāk nolietotas un nekādi varianti nepalika."

Lai gan šķita, ka Hamiltons visai strauji pietuvojies Raikonenam, somu autosportists atzīst, ka aizstāvēties nav nācies grūti.

"Zinu, ka viņš ir ļoti ātrs, kad izmanto pilnu motora jaudu," saka Raikonens. "DRS zonā viņš spējīgs strauji pietuvoties, taču es spēju komfortabli noturēties priekšā. Pēdējos trīs līkumos vienmēr varēju iekrāt gana lielu pārsvaru. Mani nedaudz pārsteidza, ka pēdējos apļos viņš man bija piebraucis tik tuvu klāt, par daudz skatījos spoguļos, tāpēc dažas reizes pirmajā līkumā bremzēju par strauju un nobloķēju riteņus. Tomēr zināju, ka noturēšu viņu aiz muguras, ja vien pats nepieļaušu kādu stulbu kļūdu."

Raikonens uz pjedestāla kāpa jau trešo posmu pēc kārtas. Pēdējo reizi trīs sacīkstēs pēc kārtas viņam tas bija izdevies 2013. gadā, kad sportists vēl pārstāvēja "Lotus" komandu.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2017-11-13 15:31, pirms 6 gadiem
bullshit

  -2 [+] [-]

, 2017-11-13 15:40, pirms 6 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: bullshit
easy, sacīksti skatījies?

  +3 [+] [-]

, 2017-11-13 16:17, pirms 6 gadiem
Macaron* rakstīja: easy, sacīksti skatījies?
Es skatījos. Vetels vinnēja, Hamiltons ceturtais. Un...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-13 16:24, pirms 6 gadiem
Tīri vienkārši, nevajadzēja pašam pieļaut kļūdu kvalifikācijā, nevajadzētu čīkstēt pēc tam. Sezona galā, esi čempis, nestreso.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-13 16:26, pirms 6 gadiem
B*e besī šitie kā būtu ja būtu, pats vainīgs, avarēja un nebija variantu.
Tagad Fetels ar varētu sākt gvelzt visādu herņu, ka ja nebūtu Ferrari mehi tādi tizleņi, tad viņš būtu pasaules čempions.

     [+] [-]

, 2017-11-13 17:21, pirms 6 gadiem
muti melnā pakaļa...ar likumu būtu jāaizliedz F1piedalīties pērtiķiem...

viņiem jabūt savā dzimtenē un lasit banānus...

     [+] [-]

, 2017-11-13 17:23, pirms 6 gadiem
ja tantei būtu tramvajs tad viņa būtu konduktors

  -2 [+] [-]

, 2017-11-13 17:35, pirms 6 gadiem
cesinieks777 rakstīja: muti melnā pakaļa...ar likumu būtu jāaizliedz F1piedalīties pērtiķiem...

viņiem jabūt savā dzimtenē un lasit banānus...
Idiota cienīgs komentārs. Skauž, ka Hamis atkal čempions?

     [+] [-]

, 2017-11-13 21:53, pirms 6 gadiem
Tik atšķirība tā ka top 3 brauca kruīzā kamēr Hamis ar 110% grieza