Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Starp "Mercedes" un "Ferrari" joprojām ir mazāk nekā 0.1 sekunde"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Starp "Mercedes" un "Ferrari" joprojām ir mazāk nekā 0.1 sekunde"
Lūiss Hamiltons
Foto: X01625/Scanpix

Lai gan abos piektdien notikušajos Spānijas Grand Prix posma treniņbraucienos "Ferrari" komanda piekāpās "Mercedes", Lūiss Hamiltons, kurš bija ātrākais abās sesijās, atzīst, ka spēku samērs palicis iepriekšējais un abu vienību starpā Barselonas trasē turpināsies cīņa par pirmo vietu.

Pirmajā treniņsesijā "Ferrari" piloti bija aptuveni sekundi lēnāki, bet otrajā treniņā Kimi Raikonens jau spēja apli veikt tikai 0.3 sekundes lēnāk par Hamiltonu. Brits uzskata, ka realitātē šī starpība ir vēl mazāka.

"Man šķiet, ka mēs visi esam spēruši soļus uz priekšu, tādēļ nedomāju, ka kaut kas būtiski būs mainījies," atzīst Hamiltons. "Izskatās, ka atstatums starp mums un "Ferrari" joprojām ir mazāk nekā 0.1 sekundi, tāpat kā tas bija pagājušajās sacīkstēs. Abas komandas spērušas visai identiskus soļus uz priekšu."

Krievijas posmā pirms divām nedēļām Hamiltons nespēja finišēt augstāk par ceturto vietu un Soču trasē nebija apmierināts ar riepām, taču atzīst, ka Barselonā viss ir daudz labāk.

"Treniņbracieni sākās labi, esam uz pareizā ceļa," stāsta Hamiltons. "Pagājušajā reizē nedēļas nogale nesākās labi un arī vēlāk nekļuva labāk. Šoreiz otrajā treniņā, lai gan bija slikti laikapstākļi, vējš, bija savāda sajūta, bet aizvien klājās labi. Cerams, tā arī turpināsies."

Preses konferencē šonedēļ Hamiltons ieradās kopā ar savu suni Rosko. Sportists atzīst, ka dzīvnieks viņam nozīmē daudz.

"Tas ir lieliski, ja mājdzīvnieks ir kopā ar tevi," saka trīskārtējais F1 čempions. "Šķiet, ka neviens vēl nekad iepriekš nav nācis uz F1 preses konferenci ar suni, bet es visu daru atšķirīgi."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
NZ Herald: New Zealand's Latest News, Business,...