Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso uzstāda komandai ultimātu un domā par atgriešanos "Ferrari"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso uzstāda komandai ultimātu un domā par atgriešanos "Ferrari"
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso uzstādījis ultimātu "McLaren" komandai: sportists ir gatavs palikt tās sastāvā uz 2018. gadu, tomēr tādā gadījumā jau šajā rudenī viņam ir skaidri jāredz, ka nākamajā sezonā tā spēs uzbūvēt mašīnu, ar ko iespējams uzvarēt. Pretējā gadījumā Alonso gatavs runāt ar citām komandām, iespējams, atgriežoties "Ferrari" sastāvā.

"Man patīk Formula 1 un mans nodoms, kā arī pirmā prioritāte nākamajam gadam ir turpināt startēt Formulā 1," atzīst Alonso, kurš šogad aizvada jau trešo neveiksmīgo sezonu "McLaren" sastāvā. "Tomēr es vēlos ne tikai braukt, bet arī uzvarēt. "McLaren" komandā jūtos labi, bet mēs neuzvaram. Ja septembrī, oktobrī es redzēšu, ka 2018. gadā mums ir izredzes uzvarēt, ar lielāko prieku palikšu šajā komandā. Ja tā nebūs, būšu vairāk nekā priecīgs runāt ar citām komandām."

"McLaren" vadītājs Zaks Brauns atzīst, ka pieņem šo ultimātu: "Pilnībā saprotu viņa nostāju. Viņš ir divkārtējs čempions un grib izcīnīt trešo titulu, bet to var paveikt tikai ar mašīnu, kas spējīga uzvarēt. Viņš jau teica, ka labprāt paliktu "McLaren", tādēļ mums jādod viņam mašīna, ar ko var uzvarēt."

Kā viena no Alonso nākotnes komandām tiek minēta "Renault", kuras sastāvā spānis 2005. un 2006. gadā izcīnīja pirmo vietu F1 čempionātā. "Esmu atvērts visam," uz to atbild 35 gadus vecais autosportists.

Tāpat tiek uzskatīts, ka nākamgad visticamāk atbrīvosies vieta "Ferrari" komandā, jo paredzama Kimi Raikonena došanās prom, un šajā sakarā tiek runāts, ka Alonso varētu stāties viņa vietā. "Ferrari" sastāvā spānis startēja pirms pievienošanās "McLaren".

Nedēļas nogale dzimtajā Spānijā, Barselonas trasē Alonso sākās ar kārtējo izgāšanos. Jau pirmā treniņa iesildīšanās apļa sākumā sāka kūpēt viņa "Honda" dzinējs un sesiju nācās pilnībā izlaist. Uzreiz pēc šī notikuma Alonso devās uzspēlēt tenisu.

Vēlāk viņš komentēja: "Motors nebija pietiekoši labs. Tajā bija caurums, pa kuru sāka ārā tecēt eļļa. Pēc nobrauktiem 400 metriem tas "uzgāja gaisā", un nebija braucams. Nav ideāli, bet labāk, lai tas notiek piektdienā, nevis svētdienā. Šie notikumi neattiecas uz manu karjeru, nav mana kompetence un neietekmē manu tēlu. Tā ir "Honda" karjera, viņu atbildība, viņu nauda un viņu tēls. Es cenšos atbalstīt komandu, braukt iespējami ātri."

Izmantotie resursi:
Home - Sports News, Scores, Schedules, Videos...
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2017-05-13 16:06, pirms 7 gadiem
Baigi vajadzīgs viņš ferrari. Niķīgs kā mazs bērns.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-13 17:12, pirms 7 gadiem
Nu, viņš tak bij' domājis Sauber - Ferrari , vai ne !?