Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" apvaino "Toro Rosso" nemākulībā, sākas vārdu karš

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" apvaino "Toro Rosso" nemākulībā, sākas vārdu karš
"Toro Rosso" vadītājs Francs Tosts
Foto: AFP/Scanpix

"Renault" rūpnīca apvainojusi "Toro Rosso" komandu nepareizā darba veikšanā, kā rezultātā tieši šai vienībai tik bieži rodoties problēmas ar viņu ražotajiem dzinējiem. Rezultātā abu pušu starpā sākusies asa vārdu pārmaiņa.

"Toro Rosso" piloti pēdējā laikā regulāri saņem starta vietu sodus par dzinēju un ar to saistīto komponenšu maiņu, kā rezultātā ir grūti sasniegt augstus rezultātus sacīkstēs. Brendons Hārtlijs kopš debijas "Formulā 1" vēl ne reizi nav startējis no kvalifikācijā izcīnītās pozīcijas un arī Brazīlijas posms nav izņēmums, turklāt pie kārtējā starta vietu soda ticis arī Pjērs Gaslī.

"Mēs neesam apmierināti ar šo situāciju un uztveram to ļoti nopietni," atzīst "Renault" komandas vadītājs Sirils Abitebouls. "Tieši "Toro Rosso" pēdējos pāris posmos piedzīvojusi daudz vairāk problēmu nekā citas komandas. Mums ir nelielas bažas par to, kā "Toro Rosso" strādā ar mūsu dzinējiem, kas varētu izskaidrot, kāpēc tieši viņiem ar tiem ir tik daudz problēmu. Šajā čempionātā sakritības nemēdz būt."

Abitebouls arī atzīst, ka "Renault" atlikušajā sezonas daļā var nepiegādāt "Toro Rosso" visas nepieciešamās detaļas, jo šai komandai tās nepieciešamas tik lielā skaitā.

"Toro Rosso" vienībai šis ir kritisks brīdis, jo Konstruktoru kausā tā ieņem sesto pozīciju, bet ir tikai piecus punktus priekšā "Renault" rūpnīcas vienībai un sešus punktus priekšā "Haas", bet atkrišana no sestās uz astoto vietu nozīmētu 6.5 miljonu ASV dolāru zaudēšanu pie naudas balvu pārdales.

"Toro Rosso" komanda, kas no nākamā gada izmantos "Honda" dzinējus, uz šiem pārmetumiem reaģējusi ar dusmām, un pat pieļauj iespēju, ka notiekošais saistīts ar cīņu par sesto vietu Konstruktoru kausā.

"Sirils Abiteboula apgalvojumi žurnālistiem, ka problēmas ar motoriem ir saistītas ar mūsu komandu, mūs pārsteidz," teikts "Toro Rosso" oficiālajā paziņojumā. "Gribam apstiprināt, ka problēmas, ko pēdējā laikā esam piedzīvojuši, nav saistītas ar to kā komanda strādā vai veidu kā jaudas agregāts ir integrēts šasijā. Šajā ziņā 2017. gada sezonas laikā nekas nav mainījies, vien sezonas vidū uzlabota dzesēšanas sistēma. Kopš vasaras esam piedzīvojuši regulāras problēmas ar jaudas agregātu, kā rezultātā esam saņēmuši starta vietu sodus un zaudējuši punktus. Viens no iemesliem tam ir nepietiekamais rezerves daļu skaits. Tas, ka iepriekšējā posmā Meksikā tikai divas no "Renault" dzinēju darbinātajām mašīnām sasniedza finišu, skaidri liecina par šo motoru izturības problēmām. Tāpat nevajag aizmirst, ka "Renault" cīnās ar "Toro Rosso" par labāku pozīciju Konstruktoru kausā."

"Renault" pusi šāda reakcija krietni saniknojusi un rūpnīca pat piedraudējusi priekšlaicīgi lauzt līgumu, kas nozīmētu komandas palikšanu bez motoriem uz pēdējām sacīkstēm. Tomēr "Toro Rosso" vadītājs Francs Tosts neuzskata, ka viņam būtu jāatvainojas.

"Par ko man būtu jāatvainojas? Par visu to kaitējumu, kas mums ir nodarīts? Arī es esmu dusmīgs, tāpat kā viņi," saka Tosts. "Kurš aizsāka šīs muļķīgās runas? Sirils ar to stulbo interviju. Ko man vajadzēja teikt? Ka tā ir laba intervija, un mēs teikto pieņemam? Tāpēc izplatījām paziņojumu. Tas arī viss. Man vairs nav ko teikt. Tā bija reakcija uz Sirila apgalvojumiem, kas ir absolūti nepareizi."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-11-12 15:48, pirms 6 gadiem
HAAS to noteikti vajadzētu izmantot, bet ko var darīt ja sezonas laikā viņi nav neko progresējuši?

     [+] [-]

, 2017-11-12 19:52, pirms 6 gadiem
Renault jau nu tiešām varēja pievaldīt savus izteikumus, jo, ja savu muti atvērtu Helmuts Marko no RedBull, attiecinot to uz vairāk uz Rikardo autiņu, tad Renault ir vislielākais šrots trasē.