Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" vadītājs pamet komandu un skaidro iemeslus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" vadītājs pamet komandu un skaidro iemeslus
Frederiks Vasērs
Foto: AFP/Scanpix

"Renault" F1 komandas vadītāja posteni nolēmis pamest tās līdzšinējais vadītājs Frederiks Vasērs. Iemesls - atšķirīgs redzējums par "Renault" nākotni ar pārējiem vadošajiem personāžiem komandā.

Vasērs, kurš savulaik guva lielus panākumus kā GP2 komandas "ART Grand Prix" vadītājs, "Renault" vienībai pievienojās pirms 2016. gada sezonas, kad tā atgriezās Formulā 1 rūpnīcas vienības statusā.

Lai gan komandai pirmā sezona pēc atgriešanās nebija panākumiem bagāta, kopā ar tās izpilddirektoru Sirilu Abiteboulu Vasērs strādāja pie tās restrukturizēšanas un jaunu darbinieku piesaistes. Par komandas bosu Vasērs tika apstiprināts vēlāk.

Tomēr Vasēram bijis atšķirīgs redzējums par "Renault" komandas nākotni nekā citiem vadošajiem darbiniekiem, kas arī kļuvis par iemeslu viņa paziņojumam par amata atstāšanu.

"Vadītāju starpā ir pārāk daudz dažādu redzējumu par nākotni," skaidro Vasērs. "Šobrīd tas ir pietiekams iemesls, lai aizietu no komandas. Es uzskatu, ka, lai gūtu panākumus Formulā 1, komandai jābūt vienam līderim un vienam vienīgam ceļam, ko iet. Ja redzējumi ir vairāki, kopējais darbs kļūst lēns."

Turpmāk "Renault" F1 komandu kopīgiem spēkiem vadīs Abitebouls, kā arī komandas prezidents Žeroms Stols.

Komandas sastāvā 2017. gada sezonā startēs Niko Hilkenbergs un Džoljons Palmers.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...