Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 popularitāte aug

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 popularitāte aug
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

"Formula 1" sacīkstes 2017. gada sezonā kopumā klātienē apmeklējis par astoņiem procentiem lielāks skatītāju skaits nekā pērn, liecina pasaules čempionāta rīkotāju sniegtā informācija.

Astoņu procentu pieaugums ir vienādojams ar četriem miljoniem cilvēku, un tieši par tik vairāk līdzjutēju šogad vērojuši F1 sacīkstes klātienē, salīdzinot ar 2016. gadu.

13 posmos bija vērojams skatītāju skaita pieaugums, kamēr piecos posmos - kritums. Tikai Monako un Abū Dabī notiekošajās sacensībās skatītāju daudzums, kas attiecīgajās nedēļas nogalēs ieradās uz tur notiekošajiem F1 posmiem, palicis aptuveni tāds pats kā iepriekšējā gadā.

Ar vislielāko skatītāju skaita pieaugumu var lepoties Azerbaidžānas Grand Prix izcīņa - šogad to klātienē vēroja par 58% vairāk cilvēku nekā 2016. gadā, kad pasaules čempionāta posms Baku ielu trasē notika pirmo reizi. Iespaidīgs kāpums arī posmam Austrijā, ko šogad vēroja par 41% vairāk cilvēku.

Apmeklētības kritumu piedzīvojušas sacīkstes Krievijā, Lielbritānijā, Japānā, ASV un Meksikā, taču rādītāji nav dramatiski. Visvairāk skatītājus zaudējusi Japāna, tomēr kritums ir tikai 5.84%.

Kopumā šogad sacīkstes klātienē vērojuši par četriem miljoniem vairāk cilvēku nekā 2016. gada sezonā, kamēr katru posmu vidēji apmeklējuši vairāk par 200 tūkstošiem cilvēku. Lieki piebilst, ka ar šādiem rādītājiem var lepoties reti kurš sporta veids.

Izmantotie resursi:
Formula 1®

  -2 [+] [-]

, 2017-12-11 18:47, pirms 6 gadiem
Matemātika.
Dati tiek pasniegti priekš cilvēkiem, kuri to nepārzina. Mexico uz weekendu bija vairāk kā 250000 skatītāji, Anglijā tikpat. Monaco un AbuDabi vairāk par 35000 nelien fiziski.
.
Ja salidzina ar citiem motoru sportu veidiem, tad F1 līdz NASCAR līmenim ir kā līdz mēnesim, jo ir garantētas avārijas, MotoGP arī ir soli priekšā, jo tur vismaz ir reālas kaujas jau vairākus gadus pēc kārtas līdz pēdējam posmam. Japānā SuperGT posmi ir labāk apmeklēti nekā F1.
.
Ja salīdzina ar netehniskiem veidiem, futbols, amerikāņu futbols, MLB, arī NHL un NBA ir daudzas reizes lielāki biznesi projekti nekā F1.