Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Viens no kandidātiem uz vietu "Toro Rosso" komandā ir "Indy 500" čempions Rosi

Juris Grīns
Juris Grīns

Viens no kandidātiem uz vietu "Toro Rosso" komandā ir "Indy 500" čempions Rosi
Aleksandrs Rosi
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu autosportists Aleksandrs Rosi, kurš pērn kļuva par "Indy 500" čempionu, ir viens no kandidātiem uz vietu "Toro Rosso" komandā gan gaidāmajā posmā ASV, gan 2018. gada F1 sezonā, liecina neoficiāla informācija.

Kā zināms, Karloss Sainss no nākamā posma, kas 22. oktobrī notiks Teksasā, pievienosies "Renault" vienībai, kamēr "Toro Rosso" komandā viņa vietu ieņems Daņils Kvjats, kurš uz dažiem posmiem tika atstādināts no pilota vietas. Pēdējos divos posmos otrs "Toro Rosso" pilots bija Pjērs Gaslī, taču šobrīd nav zināms vai viņš piedalīsies Amerikas Grand Prix posmā.

Tajā pašā nedēļas nogalē Japānā notiks "Super Formula" seriāla fināls. Šajā čempionātā Gaslī startēja pirms tika pie iespējas startēt F1 sacīkstēs, un viņam ir reālas izredzes uz titulu. Šobrīd "Toro Rosso" startē ar "Renault" motoriem, bet no nākamā gada izmantos "Honda" ražojumus. "Super Formula" seriālā Gaslī brauca ar "Honda" motoru un šobrīd ir 0.5 punktus aiz sezonas līdera Hiroaki Išiuras, kurš savukārt startē ar "Toyota" dzinēju. "Honda" interesēs būtu, lai Gaslī tās labā kļūst par čempionu, jo plānots, ka francūzis būs "Toro Rosso-Honda" pilots 2018. gada F1 čempionātā.

Intriga palielinājusies pēc tam, kad "Toro Rosso" pārstāvji noliedza informāciju, ka Gaslī vieta komandā uz posmu ASV ir garantēta.

Tiek ziņots, ka ideāls kandidāts uz viņa vietu ir amerikānis Aleksandrs Rosi. 2015. gadā viņš kļuva par GP2 vicečempionu un aizvadīja piecus F1 posmus "Manor Marussia" komandā, kamēr pērn pārgāja uz IndyCar čempionātu, uzvarot prestižajās "Indy 500" sacīkstēs. Viņa preses pārstāvis gan noliedza, ka būtu plāns startēt Ostinas trasē, sakot, ka sportists uz vairākām nedēļām ir valsti atstājis.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...