Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" bijušais inženieris kļūst par FIA sporta direktoru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" bijušais inženieris kļūst par FIA sporta direktoru
Sebastians Fetels un Tims Maljons "Red Bull" laikos. Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņojusi, ka par tās sporta direktoru iecelts Tims Maljons, bijušais "Red Bull" komandas inženieris, bet tehniskā direktora posteni atstājis Tims Goss.

FIA formulu nodaļas vadībā pēdējos mēnešos notikušas vairākas izmaiņas. Decembrī kļuva zināms, ka sporta direktora amatu atstās Stīvs Nīlsens, savukārt šodien noskaidrojās, ka FIA tehniskā direktora amatu pametīs Tims Goss. Viņš šajā postenī strādāja kopš 2021. gada, bet pirms tam 28 gadus bija viens no "McLaren" tehniskajiem vadītājiem.

Tikmēr par jauno FIA sporta direktoru šodien tika apstiprināts Tims Maljons. Viņš pārraudzīs čempionāta sportisko pusi, ieskaitot sacīkšu direktora Nīlsa Vitiha darbu, kā arī attālināto operāciju centru Ženēvā, darbojoties tiešā FIA formulu nodaļas direktora Nikolasa Tombazisa pakļautībā.

Iepriekš Maljons 12 gadus nostrādājis "Red Bull" komandā, pievienojoties tai vēl "Jaguar" laikos. Būdams inženieris, viņš ieņēma dažādus amatus attiecīgajā sfērā. Laikā, kad Sebastians Fetels no 2010. līdz 2013. gadam izcīnīja četrus F1 titulus, Maljons komandā bija veiktspējas inženieris. Vēlāk pārgāja uz "Sauber" vienību, bet tad "BMW Motorsport" uzdevumā darbojās vispirms DTM, bet pēc tam "Formula E" čempionātā. 2019. gadā Maljons uzsāka darbu FIA.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv