Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Red Bull" bijušais inženieris kļūst par FIA sporta direktoru

"Red Bull" bijušais inženieris kļūst par FIA sporta direktoru
Sebastians Fetels un Tims Maljons "Red Bull" laikos. Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņojusi, ka par tās sporta direktoru iecelts Tims Maljons, bijušais "Red Bull" komandas inženieris, bet tehniskā direktora posteni atstājis Tims Goss.

FIA formulu nodaļas vadībā pēdējos mēnešos notikušas vairākas izmaiņas. Decembrī kļuva zināms, ka sporta direktora amatu atstās Stīvs Nīlsens, savukārt šodien noskaidrojās, ka FIA tehniskā direktora amatu pametīs Tims Goss. Viņš šajā postenī strādāja kopš 2021. gada, bet pirms tam 28 gadus bija viens no "McLaren" tehniskajiem vadītājiem.

Tikmēr par jauno FIA sporta direktoru šodien tika apstiprināts Tims Maljons. Viņš pārraudzīs čempionāta sportisko pusi, ieskaitot sacīkšu direktora Nīlsa Vitiha darbu, kā arī attālināto operāciju centru Ženēvā, darbojoties tiešā FIA formulu nodaļas direktora Nikolasa Tombazisa pakļautībā.

Iepriekš Maljons 12 gadus nostrādājis "Red Bull" komandā, pievienojoties tai vēl "Jaguar" laikos. Būdams inženieris, viņš ieņēma dažādus amatus attiecīgajā sfērā. Laikā, kad Sebastians Fetels no 2010. līdz 2013. gadam izcīnīja četrus F1 titulus, Maljons komandā bija veiktspējas inženieris. Vēlāk pārgāja uz "Sauber" vienību, bet tad "BMW Motorsport" uzdevumā darbojās vispirms DTM, bet pēc tam "Formula E" čempionātā. 2019. gadā Maljons uzsāka darbu FIA.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv


Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.
Foto: Motorsport.com
1

Verstapens: "Peress radīja bojājumus manai mašīnai"

Makss Verstapens atzinis, ka komandas biedrs Serhio Peress Maiami GP startā nedaudz aizķēra viņa mašīnas aizmuguri, radot minimālus tehniskus bojājumus. Tomēr "Red Bull" pilots neslēpa, ka Lando Noriss šajā sacīkstē bijis ātrāks.