Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" audzēknis Leklerks kļūst par Formula 2 čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" audzēknis Leklerks kļūst par Formula 2 čempionu
Šarls Leklerks
Foto: motorsportweek.com

19 gadus vecais Monako pilots Šārls Leklerks, kurš ir "Ferrari" jauno pilotu akadēmijas dalībnieks, aizvadītās nedēļas nogalē kļuva par 2017. gada Formula 2 čempionu.

Pagājušā gada martā Leklerks tika iekļauts "Ferrari Driver Academy" programmā, kuras mērķis ir izaudzināt nākamos Formula 1 pilotus. Jaunais talants kļuva par "Haas" un "Ferrari" komandu attīstības pilotu un jau paspējis piedalīties gan F1 posmu treniņbraucienos, gan oficiālajos testos, gūstot samērā lielu pieredzi ar šīs klases formulām.

Šis Leklerkam ir ceturtais gads formulu sacensībās. Savā pirmajā sezonā 2014. gadā viņš kļuva par "Formula Renault 2.0 Alps" vicečempoionu, 2015. gadā ieņēma ceturto vietu Formula 3 Eiropas čempionātā un otro vietu Makao F3 sacīkstēs, savukārt pērn triumfēja GP3 čempionātā.

Šosezon Leklerks "Prema Racing" sastāvā debitēja Formula 2 čempionātā, kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu GP2. Šobrīd līdz sezonas beigām atlicis viens posms, bet monegasku pilots jau nodrošinājis titulu, Heresas trasē nedēļas nogalē braucienos izcīnot pirmo un septīto vietu. Aizvadīto desmit posmu laikā Leklerks uzvarējis sešās sacīkstēs.

Otrais čempionātā šobrīd ir brits Olivers Roulendss, bet trešais - krievs Artjoms Markelovs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...