Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lauda: "Cīņa par F1 titulu atsāksies no nulles"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lauda: "Cīņa par F1 titulu atsāksies no nulles"
Foto: Sputnik/Scanpix

Jau šīs nedēļas nogalē Spānijā, Barselonas trasē tiks aizvadīts F1 pasaules čempionāta sezonas piektais posms. Visas vadošās komandas uz šīm sacīkstēm sagatavojušas būtiskus uzlabojumus savām sacīkšu mašīnām, līdz ar to spēku samēri var krietni mainīties. Nikijs Lauda atzīst, ka cīņa par titulu Spānijā sāksies no nulles.

Iepriekšējos posmos līdzvērtīgi ātras izrādījušās "Ferrari" un "Mercedes" komandas, katrai no kurām ir pa divām uzvarām. Vadībā atrodas Sebastians Fetels, kuram 13 punktus zaudē Lūiss Hamiltons. Tikmēr "Red Bull", kas pirms sezonas tika pieskaitīta favorītu pulkam, šobrīd nonākusi iedzinējos un pirmajās sacīkstēs sevi cīņai par uzvarām nepieteica.

"Ferrari" un "Red Bull" komandas galvenos uzlabojumus veikušas aerodinamikas jomā, koncentrējoties uz mērķi spēt nobraukt apli iespējami ātrāk, kamēr "Mercedes" inženieri pastiprinātu uzmanību pievērsuši sacīkšu spēkrata svara samazināšanai. Tieši pārāk lielais svars esot radījis problēmas mašīnas balansējumam, kas apgrūtināja braukšanu pirmajos četros posmos.

"Mercedes" priekšsēdētājs Nikijs Lauda atzīst, ka savā ziņā cīņa par titulu atsāksies no nulles, jo šobrīd nav zināms, kura komanda Spānijas Grand Prix būs ātrākā. Iespējams, šīs izmaiņas diktēs notikumus arī sezonas atlikušajai daļai.

"Viss ir vienkārši - visas komandas ieradīsies Barselonā ar uzlabotām mašīnām," stāsta Lauda. "Sezona sāksies no jauna, un mēs nezinām, kam būs vislabākie uzlabojumi. Vispirms redzēsim to treniņbraucienos, bet pēc tam arī sacīkstēs."

Tikmēr pastiprināta uzmanība pievērsta Valteri Botasam, kurš iepriekšējā posmā Krievijā izcīnīja pirmo uzvaru karjerā un pieteica sevi cīņai par titulu. Šobrīd no komandas biedra Hamiltona soms atpaliek tikai desmit punktus, un daudzi uzskata, ka Botass iesaistīsies cīņā par titulu.

"Neviens nezina kā būs," saka Lauka. "Tas bija tikai viens posms, viņš izcīnīja pirmo uzvaru, tāpēc tagad ir jāpagaida, lai saprastu, kas notiks tālāk. Ar secinājumiem nedrīkst sasteigt. Botass uzvarēja, jo bija ātrāks, bet Hamiltonam ir liels talants, viņš ir trīskārtējs čempions. Botass viņu uzveica, bet var gadīties, ka nākamās trīs reizes uzvarēs Hamiltons."

Lauda arī atzīst, ka Botass ir labs aizvietotājs Niko Rosbergam: "To nevajadzētu sacīt, bet viņš ir labs aizvietotājs Niko, jo, divreiz uzvarēt kvalifikācijā un izcīnīt pirmo uzvaru ceturtajās sacīkstēs, nav slikts sniegums."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-05-10 14:35, pirms 7 gadiem
"Mercedes" priekšsēdētājs??? Lauka? Oi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja