Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēsturisko F1 sacīkšu laikā gājis bojā pilots

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēsturisko F1 sacīkšu laikā gājis bojā pilots
Negadījuma vieta

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) rīkotajā vēsturisko Formula 1 spēkratu čempionāta posmā Zandvurtas trasē sacensību laikā gājis bojā 61 gadu vecs pilots.

"Masters Historic Formula One" čempionāts pašreizējā formātā notiek kopš 2013. gada, un tajā var piedalīties ar F1 "zelta ēras" sacīkšu automobiļiem, kas tika saražoti no 1966. līdz 1985. gadam.

Negadījums notika sezonas sestajā posmā Nīderlandē, Zandvurtas trasē, kad savu "March 701" formulu, kas Formulā 1 parādījās 1970. gadā, nenovaldīja franču autosportists Davids Ferērs. Cietušais tika nodots mediķu rokās un ar helikopteru nogādāts Amsterdamā, tomēr dažas dienas vēlāk slimnīcā mira.

Tiek ziņots, ka glābēji noreaģējuši profesionāli un izdarījuši visu iespējamo, lai glābtu negadījumā iesaistīto braucēju. Tikmēr FIA tehniskais tiesnesis Džons Gentrijs atzina, ka tā bijusi viena no lielākajām avārijām, ko viņš novērojis savas ilgās Formulā 1 nostrādātās karjeras laikā.

Šosezon "Masters Historic Formula One" čempionātā ir astoņi posmi, kas jau notikuši arī tādās pazīstamās trasēs kā Zoldera, Brendsheča, Doningtona, Silverstouna un Nirburgringa, bet vēl risināsies šomēnes Spā-Frankošamps (Beļģijā) un oktobrī Haramā (Spānijā).

Čempionāts tiek "izspēlēts" divās ieskaitēs - vienā piedalās tie, kas startē ar pirms 1978. gada ražotiem spēkratiem, bet otrā cīnās tie, kas brauc ar pēc 1978. gada ražotām F1 mašīnām.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...