Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" apsvērs iespēju ražot savus F1 dzinējus

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" apsvērs iespēju ražot savus F1 dzinējus
Foto: lapresse/Scanpix

Sacīkšu vienība "McLaren" pieļauj iespēju no 2021. gada startēt ar pašu izgatavotiem F1 motoriem, lai gan nekad iepriekš savā ilgajā pastāvēšanas vēsturē komanda tā nav rīkojusies. Tas gan būs iespējams vien tad, ja tiks būtiski samazinātas izmaksas.

Šobrīd "McLaren" gatavojas šķirt neveiksmīgo sadarbību ar "Honda" un cer panākt vienošanos ar "Renault", kuru ražotos motorus plāno izmantot vairākas nākamās sezonas. Tajā pašā laikā "McLaren" vadība ir gatava apsvērt sava motora lietošanu, kad 2021. gadā spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi.

"Esam ieinteresēti uzzināt, pēc kādiem noteikumiem būs jābūvē 2021. gada motori, tad zināsim, apsvērt pašiem sava dzinēja ražošanu vai arī ieradīsies citas rūpnīcas, kas piedāvās savus ražojumus," skaidro "McLaren" komandas vadītājs Zaks Brauns. "Šobrīd mums jādomā par nākamajiem trim gadiem, bet pēc tam, jā, apsvērsim jautājumu par pašu izgatavotiem motoriem."

Šāds pavērsiens gan būtu iespējams vien tad, ja F1 čempionāta vadība nodrošinātu mazākus tēriņus.

"Iepriekš mēs paši to neesam darījuši, tādēļ būtu nepieciešams kāds laiks un arī papildus investīcijas," atzīst Brauns. "Mēs to apsvērsim, taču jāzina, uz kādiem pamatiem to varēs darīt, kādi būs noteikumi un, kas notiks ar izmaksām. Mēs noteikti nebūsim gatavi tērēt tādus miljonus, kas nepieciešami šobrīd, lai attīstītu F1 motoru. Viņiem viss jāizmaina tā, lai tas mums būtu rentabli."

Savā pastāvēšanas vēsturē "McLaren" komanda startējusi ar šādu marku F1 dzinējiem: "Ford-Cosworth", "Serenissima", "BRM", "Alfa Romeo", "TAG-Porsche", "Peugeot", "Mercedes" un "Honda".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-09-08 13:18, pirms 7 gadiem
Nesaprotu McLaren, paši ražo sportakārus, bet dzinēju uzbuvēt nevar 😕

     [+] [-]

, 2017-09-08 14:53, pirms 7 gadiem
Converse87 rakstīja: Nesaprotu McLaren, paši ražo sportakārus, bet dzinēju uzbuvēt nevar 😕
Es par to pašu, visiem tiem P1 un LP839 utt taču ir hibrīddzinēji, elektro hujektro, paši tak viņus arī ražo, tad kas liedz uzražot F1 dzinēju? Ja nu vienīgi izmaksas

     [+] [-]

, 2017-09-08 18:20, pirms 7 gadiem
Protams ka izmaksas, jo tad javeido atseviska runicas nozare, jamekle specialisti un nav garantija, ka pasiem nesanak Honda izgasanas.