Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komanda atbrīvojas arī no vadītāja Kapito

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komanda atbrīvojas arī no vadītāja Kapito
Josts Kapito
Foto: motorsport.com

Vien dažus mēnešus pēc apvienošanās sadarbību izbeigusi "McLaren" komanda un tās priekšsēdētājs Josts Kapito.

Iepriekš Kapito strādāja par panākumiem bagātās pasaules rallija čempionāta komandas "Volkswagen Motorsport" vadītāju, bet tad no tās aizgāja, lai darbu turpinātu Formula 1 vienības "McLaren" priekšsēdētāja amatā, strādājot kopā ar pārējiem vadītājiem Eriku Buljē un Džonatanu Nīlu.

Kapito "McLaren" vadībā darbu sāka pagājušā gada Itālijas "Grand Prix" laikā, tomēr bažas par viņa palikšanu amatā radās jau pēc tam, kad komandas valde no darba atbrīvoja Ronu Denisu. Tieši Deniss ar Kapito noslēdza darba līgumu 2016. gada janvārī.

Jaunā "McLaren" izpilddirektora Zaka Brauna vadībā komandā sākušās lielas pārmaiņas, ir nolemts mainīt stratēģiju, ar kādu turpmāk strādāt, un sadarbības šķiršana ar Kapito bijis viens no soļiem.

"Josts Kapito pievienojās "McLaren" komandai pēc četriem panākumiem bagātiem gadiem, kas pavadīti "Volkswagen Motorsport" vadībā, un viņa pārliecība bija atgriezt "McLaren" komandu uz panākumu ceļa," stāsta "McLaren" runasvīrs. "Viņš vēlējās uzbūvēt atkal uzvarēt spējīgu komandu un pilnībā koncentrējās uz panākumu gūšanu, ar mērķi tuvāko gadu laikā uzvarēt pasaules čempionātā. Diemžēl mēs nespējām atrast kopīgu valodu, runājot par to, kas ir un, kas būs nepieciešams, lai to panāktu."

Šo nesaskaņu rezultātā "McLaren" un Kapito vienojušies izbeigt sadarbību.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-07 16:37, pirms 7 gadiem
Protams, nauda maisi gudrāki par cilvēku kas enntos gadus ir motosportā un aizveda VW līdz tituliem

     [+] [-]

, 2017-02-07 17:57, pirms 7 gadiem
Komandai ir ieilgusi krize, tapec meginas sakt visu no nulles, bus citi darbinieki ar jaunu redzejumu.

     [+] [-]

, 2017-02-08 00:58, pirms 7 gadiem
anguss rakstīja: Protams, nauda maisi gudrāki par cilvēku kas enntos gadus ir motosportā un aizveda VW līdz tituliem
Rallijs no formulas atšķiras ļoti.. Tie panākumi rallija parāda, ka viņš ir izcils rallija, bet ne F1 un citos motoru sportos. Tāpat kā Microsoft vadītājs ir izcils tur, bet F1 līdz galam varētu neizprast, bet savu vadības spēju dēļ joprojām uzrādīt labus bet ne izcilus rezultātus. Tieši kā šajā gadījumā