Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica atkal vēlas veikt F1 testus

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica atkal vēlas veikt F1 testus
Roberts Kubica
Foto: lemans.org

Gatavodamies atgriezties šosejas sacensībās, poļu autosportists Roberts Kubica izteicis vēlmi atkal aizvadīt testus ar F1 sacīkšu auto. Šobrīd viņš fiziski jūtas gatavs šādam solim.

Pirms sešiem gadiem Kubica rallija sacīkstēs guva rokas savainojumu, kā rezultātā bija spiests pārtraukt veiksmīgi uzsākto karjeru Formulā 1. Viņam bija spēkā līgums ar "Renault" rūpnīcas komandu, tomēr visām iecerēm negaidīti nācās pielikt punktu.

Kādu laiku Kubica samērā veiksmīgi brauca pasaules rallija čempionātā, tostarp izcīnot titulu WRC2 klasē, taču bija jāstartē ar īpaši viņam pielāgotu auto, jo labā roka aizvien nespēja izturēt augsto slodzi.

Šobrīd Kubica esot atguvies no savainojuma un jau paziņojis, ka 2017. gadā aizvadīs pilnu sezonu FIA WEC čempionātā, startējot ar LMP1 klases Lemānas prototipu "ByKolles Racing" komandas sastāvā. Kubica piedalīsies arī Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

"Pirms trim gadiem man piedāvāja aizvadīt F1 testus, bet tobrīd nebija pārliecības, vai varēšu to paveikt labi," viņš saka. "Zinu, ka bieži iespējas nāk īstajā laikā, bet esmu vienmēr gribējis būt drošs par savu veselību un zināt, ko spēju paveikt. Ja es nebūšu drošs par sevi, nedarīšu to."

Tikmēr šobrīd Kubica ir gatavs pieņemt piedāvājumu veikt F1 testus: "Jā, šodien es uz tādu piedāvājumu atbildētu savādāk - labprāt izmēģinātu Formula 1 mašīnu. Pēdējo reizi braucu pirms ilga laika, tāpēc man sevi nāktos pierādīt. Domāju, ka tas izdotos. Jāsaka gan, ka testi ir viena lieta, bet sacīkšu nedēļas nogales - pavisam kas cits."

Tajā pašā laikā Kubica atzīst, ka šobrīd nespētu pabraukt tādā līmenī kā 2010. gadā.

"Savās pēdējās trīs F1 sezonās biju sasniedzis neticami augstu līmeni, kā tagad man nedaudz pietrūkst," saka 32 gadus vecais autosportists. "Lai sasniegtu tādu līmeni, ir smagi jāstrādā vairākus gadus. Rallijā man tā pietrūka, jo tur nevajag ilgi gatavoties, lai sasniegtu augstāko līmeni, jo viss notiek ātri."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-07 23:21, pirms 7 gadiem
Aiziet uz Sauber pirmajos testos Verleina vietā un visu sezonu tur pa testpilotu. Sezonas laika uzzinātu, vai nākamgad derētu kādai viduvējai komandai.