Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "F1 politikas un finanšu jautājumi ir jārisina aiz slēgtām durvīm"

Horners: "F1 politikas un finanšu jautājumi ir jārisina aiz slēgtām durvīm"
Kristiāns Horners un Bērnijs Eklstons
Foto: AFP/Scanpix

F1 komandas "Red Bull" vadītājs Kristiāns Horners kritizējis "Lotus", "Sauber" un "Force India" rīcību par publiskiem brīdinājumiem boikotēt ASV "Grand Prix" sacensības.

Pēdējās nedēļās vairākas F1 komandas nāca klajā ar ziņām par savu vājo finansiālo stāvokli. "Marussia" un "Caterham" pat nokļuva apsaimniekotāju rokās, tikmēr "Lotus", "Sauber" un "Force India" pirms ASV "Grand Prix" izcīņas brīdināja par iespējamo boikotu. Tādā veidā minētās komandas vēlējās protestēt pret, viņuprāt, nevienlīdzīgo F1 ienākumu sadali, kas ir pārāk nelabvēlīga mazajām komandām, tādējādi apdraudot šo organizāciju pastāvēšanu.

Saistībā ar notikušo neapmierinātību pauda "Red Bull" vadītājs Kristiāns Horners, kura lielāko nepatiku izraisīja komandu vēlme risināt šos jautājumus publiski. "Tas, kas F1 notiek pēdējo nedēļu laikā kopā ar šo notikumu publisko apspriešanu, nenāk par labu šim sporta veidam. Publiska problēmu apspriešana ir nepareiza pieeja. Sportam vajadzētu koncentrēties uz to, ko redzējām ASV – labām un aizraujošām sacīkstēm," sacīja Horners.

"Politika un finanšu jautājumi ir jāpārrunā un jāatrisina aiz slēgtām durvīm kopā ar komerciālo tiesību īpašniekiem," ieteica "Red Bull" vadītājs. Nākamais F1 posms notiks nākamajā nedēļas nogalē Brazīlijā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2014-11-06 21:10, pirms 9 gadiem
Nu tas jau gan fakts, ka arī mazajiem jāpienākās naudai no organizācijas. Nez kā kaut kādi NBA, NFL līgu īpašnieki var sadalīt naudas visām komandām līdzīgi pēc TV līgumiem (daudz maz līdzīgi, jo protams ir izlēcēji, kas pelna 10 milj. vairāk, bet ne jau 200 miljonus vairāk).

Godīgi būtu visiem vienādu sākuma likmi un tad pārējais pēc punktiem. A tagad ir tā, ka Ferrari nez kāpēc saņem lielu piķi par neko.