Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Es dotu priekšroku Alonso"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Es dotu priekšroku Alonso"
Niko Rosbergs
Foto: Digitale/Scanpix

2016. gada F1 čempions Niko Rosbergs atzīst, ka labprātāk redzētu "Mercedes" sastāvā šogad startējam Fernando Alonso, nevis Valteri Botasu, tajā pašā laikā atzīstot, ka no komandas skatpunkta šāds risinājums nedarbotos pietiekami labi.

Pēc tam, kad Rosbergs pieņēma lēmumu beigt F1 karjeru, viņa vietā apstiprināts līdzšinējais "Williams" komandas pilots Valteri Botass, kurš tiek uzskatīts par lielu talantu, taču savā karjerā vēl uzvaras nav guvis.

"Tagad, kad vairāk esmu līdzjutējs, nevis sacīkšu braucējs, atrodoties šajā žoga pusē, varu vieglāk atbildēt uz šādiem jautājumiem," intervijā spāņu izdevumam "Marca" stāsta Rosbergs, kuram tika jautāts par viņa izvēli attiecībā uz "Mercedes" komandas pilotiem. "Visi saka, ka gribēja redzēt komandā Alonso un arī es teikšu to pašu. Viņi kopā ar Lūisu Hamiltonu būtu sprādzienbīstams duets. Kā līdzjutējam man tas liktos jauki, tomēr, ja skatāmies no komandas viedokļa, tad šāds salikums nedarbotos."

Rosbergs atzīst, ka Botass ir lielisks pilots: "Komanda atradusi labu risinājumu. Botass ir ātrs un, lai gan Hamiltons demonstrēs savu vislabāko sniegumu, Botass jau ir pierādījis, ka spēj būt ātrs. Prognozēju, ka tieši viņš izcīnīs pirmo starta vietu Austrālijā."

Tāpat Rosbergs paskaidroja, ka viņam neesot nekādu nesaskaņu ar "Mercedes" komandas priekšsēdētāju Nikiju Laudu, kurš žurnālistiem ne reizi vien izteicis neapmierinātību ar vācieša lēmumu beigt F1 karjeru uzreiz pēc pirmā titula iegūšanas.

Rosbergs skaidro: "Vai komanda ir dusmīgs? Nē, viņi ļoti cienīja manu lēmumu, un es to novērtēju. Attiecībā uz Laudu viss ir nedaudz sarežģītāk, bet, lai gan viņu prese atspoguļo kā dusmīgu, pret mani personīgi viņš tāds nav. Viņš pats man teica, ka novelk cepuri manā priekšā. Esam strādājuši kopā trīs gadus, un viņš vienmēr man izrādījis lielu atbalstu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...