Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" gatavojas beigt sadarbību ar "Honda"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" gatavojas beigt sadarbību ar "Honda"
Fernando Alonso
Foto: EPA/Scanpix

"McLaren" komanda šobrīd atrodas tuvu tam, lai lemtu par sadarbības beigšanu ar līdzšinējo dzinēju piegādātāju "Honda". Vienīgā alternatīva britu vienībai ir vienošanās ar "Renault", tomēr francūži paziņojuši, ka neapgādās ar saviem motoriem vairāk par trim komandām.

Vairāki respektabli mediji vēsta, ka jau šonedēļ varētu tikt paziņots par sadarbības izbeigšanu starp "McLaren" un "Honda". Abu pušu apvienošanās pirms 2015. gada sezonas daudziem šķita reāla izdevība "McLaren" komandai beidzot atgriezties cīņā par tituliem, tomēr notika pretējais un trīs sezonu laikā pat punktu gūšana izrādījusies sarežģīts uzdevums.

"McLaren" sastāvā šos trīs gadus startē divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso, kurš nesen uzstādīja ultimātu, un solīja palikt komandā vien tad, ja nākamgad vairs nebūs jāstartē ar "Honda" dzinējiem. "Sky Sports" žurnālisti ieguvuši informāciju, ka Alonso ir gatavs palikt "McLaren" sastāvā, bet komanda izpildīs viņa vēlmi un atteiksies no "Honda" ražotajiem F1 motoriem.

"Mercedes" un "Ferrari" rūpnīcas jau iepriekš atzinušas, ka nevēlas sadarboties ar "McLaren" komandu, kas vienmēr tikusi uzskatīta par nopietnu konkurenti. Līdz ar to vienīgā alternatīva ir "Renault", kas šobrīd ar saviem motoriem apgādā trīs komandas, taču paziņojusi, ka vairāk klientus nevēlas.

Moncas F1 posma nedēļas nogalē "McLaren" veica pārrunas ar "Renault", un šobrīd izskatās, ka sadarbība varētu būt iespējama, ja kāda no pašreizējām franču ražojuma motoru izmantotājām atteiktos no sadarbības 2018. gada sezonā. Ticamākais ir variants, ka tā varētu būt "Toro Rosso" komanda, kas gatavojas izmantot izdevību kļūt par "Honda" rūpnīcas oficiālo sadarbības partneri.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...