Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Masa liks punktu savai F1 karjerai, šoreiz lēmumu nemainīs nekādos apstākļos

Rolands Eliņš

Masa liks punktu savai F1 karjerai, šoreiz lēmumu nemainīs nekādos apstākļos
Felipe Masa
Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas autosportists Felipe Masa paziņojis, ka šī ir viņa pēdējā sezona „Formula 1” sacensībās.

Savus nodomus beigt F1 karjera Felipe Masa paziņoja arī pirms gada, taču toreiz radās negaidīts piedāvājums no „Williams” vienības. Pēc čempiona titula izcīnīšanas visus pārsteidza Niko Rosbergs, paziņojot par savu aiziešanu no F1, un Valteri Botass pārcēlās uz „Mercedes”, atstājot „Williams” sastāvā vienu brīvu vietu, kas tika piedāvāta Masam, un viņš to izmantoja.

Šoreiz Masa, kurš F1 debitēja pirms 15 gadiem "Sauber" sastāvā, apgalvo, ka viņa lēmums ir galīgs un nekādi apstākļi to nemainīs: „Es piekritu atgriezties, kad „Williams” sauca mani palīgā. Esmu pavadījis četrus lieliskus gadus šajā komandā, bet mana karjera ir beidzot sasniegusi savu izskaņu un beigsies pēc šīs sezonas.”

Iepriekš gan Masa pieļāva iespēju vēl braukt arī nākamajā sezonā, taču „Williams” vēl nav tikusi skaidrībā par savu sastāvu, bet Masa vēlējās skaidrību pirms nākamajā nedēļas nogalē paredzētā Brazīlijas GP. Nu tas kļūs par lielisku atvadu iespēju no saviem līdzjutējiem savā mājas trasē.

Masa šosezon ieņem 11. vietu kopvērtējumā un guvis 36 punktus. Veiksmīgs viņam bija sezonas sākums, kad pirmajos trīs posmos izdevās divreiz finišēt labāko sešiniekā, bet pēc tam augstāk par astoto vietu nav izdevies tikt. Masa savā karjerā uzvarējis 11 GP izcīņās un 41 reizi stājies uz goda pjedestāla.

Britu mediji vēsta, ka „Williams” nākamajā sezonā gatavo vietu komandā poļu pilotam Robertam Kubicam. Viņš F1 sacīkstēs nav piedalījies kopš 2011. gada, kad šausminošā avārijā guva dzīvību apdraudošas traumas un joprojām nav atguvis pilnīgu kustības brīvību labajā rokā. Taču viņš spējis sekmīgi piedalīties vairākās citās sacensībās un parādījis labu sniegumu treniņbraucienos ar „Williams”, taču komandas vadība vēl nav pilnībā pārliecināta, ka viņš varēs izturēt smago sezonas režīmu. Netrūks gan arī citu kandidātu uz šo pozīciju - Uz vietu "Williams" pretendē arī krievu pilots...

Izmantotie resursi:
Felipe Massa: Williams driver to retire at end...

     [+] [-]

, 2017-11-04 17:17, pirms 6 gadiem
Kubicu, Kubicu!!! Spēcīgs talants bija, ir! Nekā esošais Verstapens un pārējie jaunie pīrādziņu cepēji!!!