Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels Moncā neesot spējis uzticēties savai mašīnai

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels Moncā neesot spējis uzticēties savai mašīnai
Sebastians Fetels
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan Moncas trase tradicionāli tiek uzskatīta par "Ferrari" komandas mājvietu, svētdien notikušajās F1 sacīkstēs dubultuzvaru izcīnīja "Mercedes" piloti Lūiss Hamiltons un Valteri Botass, bet Sebastians Fetels zaudēja vadību pasaules čempionāta kopvērtējumā. Fetels atzīst, ka sacīkšu otrajā daļā neesot spējis uzticēties savai mašīnai.

"Pirmajā līkumā sanāca izbraukt no trases un, domāju, ka tobrīd kaut ko salauzu," atzīst Fetels, kuru šis bojājums ietekmējis aptuveni 20 apļu garumā, ļaujot pietuvoties "Red Bull" pilotam Danielam Rikjardo. "Stūres kreisā puse stāvēja mazliet uz leju un nevarēju uzticēties mašīnai bremzēšanas laikā. Šī ir trase, kur bremzēšanai ir īpaši svarīga nozīme, tādēļ pēdējie apļi neatspoguļoja ātrumu, ko es būtu varējis parādīt."

Hamiltons uzvarēja kvalifikācijā un pārliecinoši aizvadīja sacīkstes no starta līdz finišam, gūstot uzvaru un pārņemot vadību F1 kopvērtējumā, kamēr Botass apdzina vairākus konkurentus, tiekot pie otrās vietas. Fetels uzskata, ka "Ferrari" formulas Moncas trasē bija ievērojami lēnākas par "Mercedes" spēkratiem.

"Iespējams, mums pietrūka pat pusotras sekundes katrā aplī, tomēr par šo atstatumu neesmu satraukts, jo Monca ir specifiska trase," norāda Fetels, kurš tagad ir trīs punktus aiz Hamiltona. "Jau pirms starta zinājām, ka cīņa būs grūta, lai arī cerējām, ka zaudēsim mazāk. Nav jauki skatīties kā viņi uzvar, bet, izcīnot trešo vietu, mēs izdarījām visu, ko varējām."

Neskatoties uz Hamiltona uzvarām iepriekšējos divos posmos Spā-Frankošamps un Moncas trasēs, Fetels ir drošs, ka "Ferrari" spēs konkurēt atlikušajā sezonas daļā: "Varat teikt, ka šī mums bija slikta diena, bet komanda ir uz pareizā ceļa un daudz kas mūsu sniegumā vēl uzlabosies. Kopumā ir lieliski redzēt to, kurp atrodamies, zinu, ka būsim spēcīgi, tāpēc mans noskaņojums ir pozitīvs. Vēl ir tāls ceļš ejams, bet aiz mums stāv cilvēki, tāpēc jūtos lieliski."

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2017-09-04 17:13, pirms 7 gadiem
Jāsāk beidzot ticēt, savādāk sūdīgi būs!

     [+] [-]

, 2017-09-04 17:44, pirms 7 gadiem
Spēku samēri mainās no posma uz posmu. Vienai komandai piemērotāka ir viena trase, otrai otra. Katrā gadījumā spēku samēri starp šīm komandām šosezon ir ļoti līdzīgi