Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Iespēja piedalīties nacionālajā elektrokartingu čempionātā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Iespēja piedalīties nacionālajā elektrokartingu čempionātā
Elektrokartingu sacīkstes Kandavā
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Pērn Latvija kļuva par pirmo valsti pasaulē ar nacionālo elektrokartingu čempionātu, kurš tika radīts sadarbībā ar LMT, Latvijas Automobīļu Federāciju un elektro kartingu ražotāju "Blue Shock Race".

Šogad elektrokartingu čempionāts notiek jau otro gadu Latvijas kartingu čempionāta ietvaros. Elektrokartingu klasē piedalās 10 tehniskās skolas no visas Latvijas, informē "Blue Shock Race" vadītājs Artis Daugins.

Uzņēmums "Blue Shock Race" ir izstrādājis jaunus sporta elektrokartingus 3 dažādām vecuma grupām, 6–10 gadiem, 9–13 gadiem un vecākiem par 13 gadiem ar dažādām jaudas pakāpēm, līdz pat 25 kilovatiem jaudas un maksimālo ātrumu līdz 130km/h.

Šogad, lai padarītu elektrokartingu klasi vēl interesantāku, uzņēmums ir nolēmis atbalstīt visus sportot gribētājus, piedāvājot elektro kartingus ar sponsora atbalstu.

Tādējādi, to cena ir gandrīz uz pusi zemāka. Šogad jauna elektrokartingu iegāde ir lētāka nakā jauna iekšdedzes kartingu iegāde. Vairāk par cenām un iespējām interesēties Blue Shock Race – Electric Go-Karts

FIA (Pasaules Automobiļu federācija) un IOC (Starptautiskā Olimpiskā komiteja) ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka pirmo motorizēto disciplīnu olimpiskajās spēlēs varētu iekļaut elektrokartingu sacensības. Tāpēc šobrīd visi jaunieši, kas izvēlas startēt elektriskajā divīzijā ir potenciāli kandidāti uz dalību olimpiskajās spēlēs.

Kartings ir autosporta pamats. Tas iemāca visas pamata iemaņas, kas nepieciešamas profesionālā autosportā, pateicoties elektrokartingu priekšrocībām, ar to ir vieglāk darboties, jo nav jāveic dzinēju regulācijas un labošanas, nav iekšdedzes piesārņojumu, trokšņu un izmešu. Tas ir ļoti ērti lietojams. Kā jau elektro iekārta – uzlādē un brauc. Šāds risinājums ilgtermiņā izmaksā daudz lētāk nekā iekšdedzes kartinga uzturēšana un ir daudz ērtāka. Startēt sacensībās tēvam ar dēlu ir daudz vienkāršāk pat nezinot daudz par dzinēju uzbūvi un tā uzlabošanu.

Trokšņu un vibrāciju neesamība jaunajiem sportistiem ļauj izmantot citas maņas, kas līdz šim nav bijušas auto sportā, tādējādi sportisti sasniedz labākus rezultātus efektīvā un precīzā braukšanā, ko atzīst Latvijas kartingu vecmeistars Ēriks Gasparovičs.

Ja esat nolēmuši spert pirmos soļus kartingu virzienā, tad "Blue Shock Race" komanda ir gatava jūs atbalstīt no kartingu iegādes līdz dalībai sacensībās un citām niansēm, kas nepieciešamas, lai startētu Latvijas elektrokartingu čempionātā.

Kas jādara, lai pieteiktos?
1. Ģimenei kopā jāsaprot vai šis ir tas sporta veids, kurā vēlas izmēģināt savus spēkus. Ja lēmums ir pozitīvs, tad var spert nākošos soļus.
2. Jāsazinās ar "Blue Shock Race" komandu (info@blueshockrace.com), kas izstāstīs visas tehniskās, praktiskās un finansiālās nianses.
3. Jāiegādājas kartings, jāapmēklē treniņi un jāpiedalās sacensībās.

Izmantotie resursi:
irLiepāja