Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" čempionāts startē ar septiņkārtējā čempiona Laipnieka uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" čempionāts startē ar septiņkārtējā čempiona Laipnieka uzvaru
Foto: Openkart.lv

Trešdien, 27. martā, XL Rīga kartinga namā ar pirmo posmu sākās Openkart čempionāta 18. sezona. Sīvā cīņā, esot ātrākais ar četriem no septiņiem kartingiem, ceturto sezonu pēc kārtas ar uzvaru sāka septiņkārtējais čempions Andrejs Laipnieks.

Summā tikai trešdaļu sekendes Laipniekam zaudēja Ruslans Dzenis, kurš bija ātrākais ar divien kartiem. Trešais Kristofers Caune 1,5 sekundes aiz uzvarētāja un vienu ātrāko apli. Tādējādi šī sezona sākas tieši tāpat kā iepriekšējā - ar identisku pjedestālu. Ātrākais sacīkstes aplis, par 0,006 sekundēm pārspējot Laipnieku, otro reizi karjerā Ruslanam.

Līdz pat pēdējam braucienam sīva cīņa notika arī par trešo vietu starp bijušajiem komandas biedriem Cauni un Ričardu Aleksu Švagli, kurš šogad būs galvenais pretensents uz Izaicinājuma kausa iegūšanu. Viņam tā ir tikai otrā uzvara ieskaitē, lai gan jau 15. pjedestāls. Piektais sacīkstē 2,2 sekundes no uzvarētāja un tikai 0,4 no uzvaras Izaicinājumā kausā vācietis Marks Krists (Marc Christ), kurš šajā laikā atradās brīvdienās Latvijā. Ņemot vērā cik sarežģīta tomēr ir "XL Rīga" trase, lai uzstādītu izcilu rezultātu, Marka piektā vieta posmā, otrā Izaicinājuma kausā un dominējoša uzvara debitantu ieskaitē ir viens no debitantu izcilākajiem sniegumiem daudzu gadu laikā. Pirmais pjedestāls un trešā vieta Izaicinājuma kausā, turklāt augstā sestā vieta posmā, junioram Rodrigo Kākeram. Viņam arī pārsteidzoša uzvara junioros, pēdējos braucienos apsteidzot ieskaites galveno pretendentu uz uzvaru Edgaru Lielalgvi, kurš otrais junioros (astotais posmā), bet trešais Oskars Zaķītis. Debitantiem pārlieicnoši labākais Marks, otrais Oskara tēvs Elvijs Zaķītis, bet ceturtdaļsekundi aiz tēva Oskars trešajā vietā.

Smago ieskaitē bez pārsteigumiem uzvara Andrim Lielgalvim, otrais Raivis Liberts, kuram izdevās pārspēt, un trešajā vietā atstāt Mārtiņu Spīķi. Šajā posmā piedalījās tikai divas dāmas - uzvara galvenajai ieskaites favorītei juniorei Otīlijai Grandbergai, bet otrā pērnās sezonas dāmu ieskaites un arī debitantu ieskaites uzvarētāja Elizabetes Šulce. Sodi World Series Sprint Cup ieskaitē uzvaras uz pusēm dalīja Andrejs un Ruslans, bet Junior Cup Rodrigo un Edgars.

Sacīkstē piedalījās 50 dalībnieki, kas ir jauns Openkart telpu trašu posmu rekords, iepriekšējais noturējās ļoti ilgi - 11 gadus un 13 dienas. Toreiz "Ātruma Cilts" kartinga hallē piedalījās 48 dalībnieki. Uzvaru izcīnīja tā gada čempions Ivars Strencis, bet no trešdienas sacīkstes dalībniekiem piedalījās Aleksejs Sjomins un Sergejs Glaņenko, kuram tā bija debija, bet nākamo sacīksti Sergejs aizvadīja vien pēc trim gadiem. Tajā posmā pirmo reizi tika pamanīt vēlākais divkārtējais čempions Krišs Jaunzemis, kurš pamanījās uzvarēt divus finālbraucienus un gandrīz arī trešo, kas ir izcils sniegums telpu trasē. Toreiz trešdienas posma uzvarētājs Laipnieks vēl pat nebija debitējis Openkart čempionātā. Arī junioru ieskaitē pirmo reizi Openkart čempionātā dalībnieku skaits, kas rakstāms ar diviem cipariem - akurāt 10.

Pirmais posms aizvadīts, tagad gatavojamies iesākt āra trašu sezonu un nākamais posms, svētdien, 14. aprīlī, Jelgavas "Rullītī".

1. posma rezultāti: openkart.lv

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības