Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" sezona sākas ar Laipnieka uzvaru Attīstības līgā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" sezona sākas ar Laipnieka uzvaru Attīstības līgā
Foto: Openkart.lv

Ar Attīstības līgas sacīksti "XL Rīga" kartinga namā trešdien, 20. martā, sākās amatieru kartinga kustības Openkart 18. sezona.

Tieši tāpat kā pirms gada šajā trasē Attīstības līgas posmā uzvarēja Andrejs Laipnieks, otrais Ruslans Dzenis, bet trešais Edgars Lielgalvis. Lai labāko trijnieks ir tas pats, kas pirms gada, atstarpes starp braucējiem krietni, krietni mazākas un Andrejam uzvara nenācās viegli. Ruslans septiņu braucienu summā zaudēja tikai 0,325 sekundes, bet Edgars bija 0,816 sekundes aiz uzvarētāja. Ja pirms gada Andrejs nebija ātrākais tikai ar vienu no sešiem kartiem, tad šoreiz viņš bija ātrākais ar trim no septiņiem, bet ar diviem ātrākais bija Ruslans un ar diviem arī Edgars. SWS Sprint Cup abas ieskaites uzvarēja Laipnieks, tiesa gan pirmo tikai par nieka 0,038 sekundēm. Abās ieskaitēs otrais Dzenis, bet pa trešajai vietai Andrim Lielgalvim un Aleksandram Špatcam.

Posmā piedalījās 22 dalībnieki, no kuriem trim dalībniekiem - Patrīcijai Sakovičai, Ričardam Miezītim un Konstantīnam Koļcovam šī bija pirmā Openkart sacīkste. Tikmēr savu 18. Openkart sezonu sācis kustības leģenda valmierietis Dzintars Trubiņš. Bez pirmā trijnieka vēl top trīs laikus ar kādu no kartiem uzrādīja trīs reizes Andris, bet pa reizei Špatcs, Spīķis un juniors Rodrigo Kākers, kuram lieliska devītā vieta sacīkstē. Iezīmējās jau arī smago ieskaites dueļi čempionāta pirmajam posmam. Andris bija ātrākais, bet Spīķis zaudēja vien 0,7 sekundes, trešais šajā kategorijā Jānis Hāns, bet tikai 0,1 sekundi aiz viņa Raivis Liberts. Piedalījās arī trīs juniori - Edgars, Rodrigo un Patrīcija.

Ceturtā vieta Edgara vecākajam brālim Andrim, piektais Špatcs, bet pirmo sešinieku noslēdza Spīķis. Desmitniekā arī Ričards Alekss Švaglis, Kristofers Caune, jau pieminētais Kākers un Matīss Valujevs, kurš kartingā nebija sēdējis kopš iepriekšējās Openkart sezonas un nepiedalījās arī marta sākumā kausa izcīņā Gdaņskā.

Attīstības līgas rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

27. martā "XL Rīga" kartinga namā ar pirmo posmu sāksies Openkart čempionāts.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības