Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sākas "Openkart" čempionāta 18. sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Sākas "Openkart" čempionāta 18. sezona
Foto: Openkart.lv

Trešdien, 27. martā, "XL Rīga kartinga namā" sāksies amatieru kartinga kustības "Openkart" 2024. gada čempionāts. Šis būs 18. čempionāts, savā ziņā jubilejas, sasniedzot pilngadību.

Čempionāta atklāšanas posms XL Rīga trasē notiks ceturto reizi - iepriekšējās bija 2019., 2022. un 2023. gadā. Tieši šeit vajadzēja sākties arī 2020. gada sezonai, taču, kā mēs zināms, līdz čempionāta pirmajam posmam mums nācās gaidīt gandrīz līdz Jāņiem. Čempionāts trīs reizes ir sācies Jelgavas "Rullītī", Viļņas "Plytine" kartodromā un "Ātruma Cilts" kartinga hallē, divas reizes "GoPlanet" centrā, bet pa vienai Biķernieku KSB kartinga trasē, Kandavas kartodroma Ziemas trasē un Sporta kompleksa "333" mazajā trasē.

Par šo sezonu runājot, atšķirībā no iepriekšējās, nekāda liela jauninājumu pakete nolikumā nav iekļauta. Ir nostiprināta Junioru ieskaite (braucēji, kas dzimuši 2009. gadā un jaunāki), kā arī dažādoti piešķiramie vietu sodi, lai tos vairāk diferencētu. Kalendārs ir publicēts ŠEIT. Par ieskaitēm tāpat kā 2023. gadā, tātad divas čempionāta ieskaites kā visas 18 sezonas - individuālā un komandu, divas pamatieskaites - Izaicinājuma kauss un Debitantu ieskaite, kā arī trīs papildieskaites - 95+, Dāmas un Juniori. Debitantu ieskaitei šī būs 17. sezona, Izaicinājuma kauss kā "B" līgas turpinājums notiek kopš 2013. gada - šī būs 12. sezona, smago ieskaite ir kopš 2017. gada (8. sezona), bet Dāmu un Junioru ieskaite tika ieviesta pērn, turklāt juniori tikai sezonas vidū.

Par trešdienu - sacensībās tradicionāli telpu trasēm ar ierobežotām apdzīšanas iespējām izmantosim tā saucamo kausa izcīņas formātu, kurā katrs dalībnieks ar katru no septiņiem kartiem veiks vienu 4 minūšu braucienu uz labāko apļa laiku - uzvarēs braucējs, kura septiņu braucienu labāko apļa laiku summa būs vismazākā. SWS ieskaitē abu ieskaites braucienu rezultātus veidos labāko apļu laiku summa. Pirmajai ieskaitei ar trim gokartiem, kuriem nomināli mazākie numuri (piemēram 2,3,4), otrai ieskaitei četri lielākie numuri (piemēram, 5,6,7,8). Savukārt čempionāta 1. posma rezultāts, kā jau iepriekš minēts, būs klasisks - visu septiņu braucienu labāko apļu laiku summa.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības