Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pauerss triumfē "Indy 500", Patrika karjeru noslēdz ar avāriju

Juris Miņins
Juris Miņins

Pauerss triumfē "Indy 500", Patrika karjeru noslēdz ar avāriju
Vils Pauerss
Foto: USA Today/Scanpix

Vakardien ASV Indianas štatā jau 102. reizi norisinājās leģendārās "Indy 500" sacīkstes, kurās par uzvarētāju šoreiz kļuva austrālietis Vils Pauerss.

"Indy 500" sacīkstes, kas ir viens no "IndyCar Series" čempionāta posmiem tiek uzskatītas par vienām no prestižākajām sacīkstēm visā pasaules autosportā, tāpēc arī tām tiek pievērsta pastiprināta uzmanība.

Eds Kārpenters sacīkstes sāka no pirmās pozīcijas un vadībā atradās visilgāko laiku, 65 apļus, taču par galveno dienas varoni kļuva cits pilots – Vils Pauerss, kurš savā ilgajā karjerā, lai arī kopumā bija izcīnījis 31 panākumu un 45 reizes sacīkstes sāka no pirmās vietas, bet 2014. gadā kļuva arī par čempionu, vēl nekad nebija triumfējis "Indy 500". Vakardien šai bēdīgajai statistikai tika pielikts punkts.

Pēc viena no kārtējiem restartiem, Pauerss izvirzījās vadībā un sacīkšu izšķirošajā nogrieznī, pēdējā ceturtdaļā, savu pirmo pozīciju arī nevienam neatdeva. Kārpenters finišēja otrais, bet aiz viņiem iekārtojās trīs iepriekšējo gadu "Indy 500" uzvarētāji, Skots Diksons, Aleksandrs Rosi un Raiens Hanters-Rejs.

Interesanti, ka Pauerss ir pirmais pilots pēdējo 44 sezonu laikā, kurš uzvarēja "Indy 500" sacīkstēs pēc tam kā pirmajos 10 mēģinājumos viņam tas nebija izdevies. Tāpat jāpiebilst, ka arī pirms divām nedēļām viņš uzvarēja šajā pašā trasē, taču citādā trases konfigurācijā, notikušajā posmā.

Jāpiebilst, ka šī gada "Indy 500" bija arī pēdējās sacīkstes vienai no visu laiku veiksmīgākajām sievietēm autosportā, Danikai Patrikai. Viņai gan atvadas sanāca pagalam neveiksmīgas, jo Indianapolisas autotreks, kurš līdz šim viņai bija visnotaļ veiksmīgs, šoreiz bija pārāk sarežģīts un Patrika, ietriecoties trases apmalē, bija spiesta izstāties.

Savas karjeras laikā Danika Patrika ir piedalījusies kā "IndyCar", tā arī NASCAR rīkotajos sacīkšu seriālos, formulu čempionātā izceļoties kā ar vienu uzvaru, kas pagaidām arī ir vienīgā, ko "IndyCar" ir izcīnījusi sieviete, tā arī vairākiem "pole position". Labākā vieta, ko sezonas noslēgumā bija uzrādījusi Patrika bija piektā, taču pirmajā desmitniekā viņa kopvērtējumā bija sešas sezonas no astoņām. Augstākā līmeņa salonauto čempionātos Patrikai gan tik labi neveicās un NASCAR "Monster Energy Cup Series" ieskaitē viņa bija trešā desmita braucēja, bet "Xfinity Series" gan 2012. gadā viņai sezonu izdevās noslēgt 10. pozīcijā.

Tiesa, Patrika nebija vienīgā no autosportā labi zināmajiem pilotiem, kuriem šī gada Indianapolisas trase nebija labvēlīga, jo tāpat sacīkstes priekšlaicīgi beidzās Sebastjanam Burdē, Helio Kastronevešam, Tonijam Kanānam un arī Takumam Sato.

2018. gada "Indy 500" posma labākie momenti

2018. gada sezonas IndyCar Series kopvērtējums, Top-10

#PilotsPunkti
1.Vils Pauerss243
2.Aleksandrs Rosi241
3.Džozefs Ņūgārdens233
4.Skots Diksons218
5.Raiens Hanters-Rejs186
6.Greiems Reihals183
7.Roberts Vikenss178
8.Sebastjans Burdē168
9.Simons Paženo155
10.Džeimss Hinklifs144
.........

Izmantotie resursi:
https://www.indycar.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-28 17:33, pirms 6 gadiem
Aizraujoša sacīkste, pat mazliet pārsteidzoši daudz problēmu ar fizisku formulu vadāmību (cik tad sanāca? tikai pirmais dzelteno karogu posms dēļ sadursmes, pārējie bija tīri vadības zuduma pār spēkratu dēļ). Mazliet žēl Patrikas (jau pirms pirmā pitstopa mocījās ar vadāmību, bet pitstopā neizdevās neko uzlabot), bet tā kā nebija vienīgā, kas barjeras buktēja, tad vismaz karjeras beigšana nešķita tik sāpīga kā, piemēram, Burdē vai Kastronevesa izstāšanās, jo neizskatījās, ka pirms tam abiem būtu bijušas būtiskas problēmas ar vadāmību