Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu "IndyCar" pilots noslēdz līgumu ar spēcīgo "McLaren" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuviešu "IndyCar" pilots noslēdz līgumu ar spēcīgo "McLaren" komandu
Deivids Malukas. Foto: Indycar.com

ASV dzimušais lietuviešu "IndyCar" pilots Deivids Malukas parakstījis līgumu ar "Arrow McLaren" komandu, kas ir viena no vadošajām čempionātā.

Malukas līgumu ar komandu parakstījis uz vairākiem gadiem un startēs ar mašīnu, ko sākotnēji bija plānots piešķirt Aleksam Palou. Kā vēstījām, spāņu pilots tomēr pieņēma lēmumu nepievienoties "Arrow McLaren" vienībai un turpinās startēt "Chip Ganassi Racing" komandā, ar ko šosezon otro reizi karjerā izcīnīja "IndyCar" titulu.

Nākamajā sezonā "Arrow McLaren" rindās turpinās startēt Pato O'Vards un Aleksandrs Rosi. Sastāvu pametis Felikss Rozenkvists, kurš 2024. gadā pārstāvēs "Meyer Shank Racing", nomainot šobrīd rehabilitācijas procesā esošo Saimonu Paženo.

"Tas ir ļoti iespaidīgi, cik ātri Deivids ir audzējis savu ātrumu "IndyCar" čempionātā," sacīja "Arrow McLaren" sacīkšu direktors Gevins Vords. "21 gada vecumā viņš jau ir viens no spēcīgākajiem pilotiem ovālu trasēs, tāpat pakāpeniski uzlabojas viņa sniegums ielu un pastāvīgajās trasēs. Deivida ātrums apvienojumā ar darba ētiku liek mums justies sajūsmā par viņa pievienošanos komandai."

2020. gadā Malukas ieņēma otro vietu Amerikas "Formula Regional" čempionātā, bet 2021. gadā kļuva par "Indy Lights" vicečempionu. "IndyCar" seriālā viņš aizvadījis divas sezonas, kuras pārstāvēja "Dale Coyne Racing"/"HMD Motorsports" komandu, izcīnot 16. un 17. vietu. Gan pērn, gan šogad viņš pa reizei uzstādīja "Top 3" rezultātus, abus "World Wide Technology Raceway" ovāla trasē.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv