Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Prema" komanda apsver iespēju startēt "IndyCar" čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Prema" komanda apsver iespēju startēt "IndyCar" čempionātā
Foto: Motorsport.com

Itāļu komanda "Prema Racing", kas ir viena no vadošajām Eiropas junioru formulu sacensībās, šobrīd izskata iespēju pievienoties "IndyCar" čempionātam.

"Prema Racing" pārstāvis medijiem apstiprinājis, ka šobrīd tiek veikta Ziemeļamerikas autosporta izpēte un pastāv iespēja startēt ASV vadošajā formulu seriālā "IndyCar". Tomēr sīkākas detaļas netiek atklātas.

Tieši "Prema Racing" sastāvā par "Formula 2" čempioniem kļuvuši tādi piloti kā Šarls Leklērs, Miks Šūmahers un Oskars Piastri. No šī brīža aktīvajiem braucējiem F1 čempionātā caur šo komandu ienākuši arī Pjērs Gaslī, Logans Sardžents, Guanju Žou un Lānss Strols. Kopumā tie ir seši no šī brīža 20 pilotiem.

Komanda veiksmīgi tiek pārstāvēta arī F3, F4 un citās mazajās formulu kategorijās, kur tituli nav retums, bet 2022. gadā uzvarēja arī "European Le Mans Series" vadošajā prototipu klasē LMP2.

Jāpiebilst, ka "Prema Racing" sastāvā savu karjeru formulu kategorijā nesen uzsāka Tomass Štolcermanis. Latviešu jaunais talants piedalījās vienā posmā Dienvidaustrumāzijas F4 čempionātā, bet tuvākajās nedēļās plāno aizvadīt divus posmus Apvienoto Arābu Emirātu F4 seriālā.

Iepriekš no Eiropā zināmajām junioru formulu komandām Amerikas autosportā ienāca "Carlin Racing". 2016. gadā ar Edu Džonsu izdevās uzvarēt "Indy Lights" kopvērtējumā, bet 2018. gadā vienība ienāca "IndyCar", kur startēja četras sezonas.

Tiek ziņots, ka ātrākais, kad "Prema Racing" varētu startēt "IndyCar" sacensībās, ir jau nākamais, 2025. gads.

Izmantotie resursi:
RACER | Racing News