Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

30. augustā "Openkart" Attīstības līgas sacīkstēs citāds formāts

Juris Grīns
Juris Grīns

30. augustā "Openkart" Attīstības līgas sacīkstēs citāds formāts
Foto: openkart.lv

Otrdien, 30.augustā, Sporta kompleksa "333" Jaunajā trasē notiks Attīstības līgas 7.posms. Trase tāpat kā gaidāmajā čempionāta 12.posmā 6.septembrī tiks izmantota virzienā pret pulksteni. Pagājušā Attīstības līgas sacīkste, kurā savu pirmo individuālo uzvaru izcīnīja Renārs Paiders, cīņas bija ļoti sīvas un jāsaka - arī skaistas.

Sacensību formāts būs nedaudz savādāks, lai gan pamatu pamatos uzdevums paliks līdzšinējais - praktizēt barā braukšanas elementus. Pēdējā LeMans sacīkste rādīja, ka esam kļuvuši nesalīdzināmi pacietīgāki nekā bija vērojams trases debijas sacīkstēs pagājušā gada nogalē. Formātā būs vairāki interesanti elementi, no kuriem nervus pakutinās jau kvalifikācija - tās laiks būs tikai tik daudz, lai dalībnieki veiktu divus lidojošos apļus, kas nozīmē, ka iesildīšanās aplī jāspēj atrast vai radīt sev brīvu telpu un divi apļi ātram aplim. Pēc tam sekos trīs iebraucieni, jeb hīti.

Dalībnieki hītos tiks dalīti tāpat kā čempionātā mēs sadalām pusfināla braucienos tā, lai braucieni ir maksimāli līdzvērtīgi. Pirmajā hītā starts kvalifikācijas secībā, otrajā hītā pēc pirmā hīta rezultātiem, bet katra brauciena pirmajiem pieciem starta vietas apgrieztā secībā, trešais hīts pēc otrā hīta rezultātiem. Katram hītam sastāvi tiks noteikti no jauna pēc iepriekšējā rezultātiem - arī tas pats princips kā čempionātā sastādot finālbraucienu sarakstu. Uzvarēs tas dalībnieks, kuram trīs hītos vismazākā iegūto vietu summa, turklāt kvalifikācijas uzvarētājam vēl -1 punkts. Karti tiek lozēti, tiek lietoti atsvari.

Šogad Attīstības līgā divas uzvaras Jānim Čudovam, pa vienai Paideram, Edgara Sproģim, Dzintaram Raitam un Ričardam Freibergam.

Attīstības līgā kopš tās ieviešanas 2014.gadā ir notikušas 23 sacīkstes, uzvaru ir izcīnījuši 18 dažādi dalībnieki - trīs reizes Ernests Bitenieks, pa divām Normunds Skreija, Kristaps Grīnieks un Jānis Čudovs, bet pa reizei Vilnis Kepe, Ivars Strencis, Roberts Bāriņš, Andrejs Laipnieks, Renārs Vinokurovs, Artūrs Freimanis, Andrejs Vainutis, Kaspars Ritums, Edgars Bitenieks, Dāniels Lācis, Dzintars Raits, Ričards Freibergs, Edgars Sproģis un tagad arī Renārs Paiders. Uz pjedestāla pabijuši 43 dalībnieki - raženākie Grīnieks 6 reizes, Freimanis 5 reizes, Bitenieks un Cīrulis pa 4 reizēm, Kalnītis 3 reizes, bet pa 2 pjedestāliem Laipniekam, Memenam, Krišjānim Rolim, Braueram, Skreijam, Ritumam, Sproģim, Čudovam un R.Freibergam.

Formāts un trase:

Formāts - 2 apļu kvalifikācija, 3 x 8 minūtes iebraucieni
Virziens un konfigurācija - jaunā trase pret pulksteni

Attīstības līgas 7.posmam pieteikšanās ir šeit: OpenKart

Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar piemiņas medaļām un šampānieti.

Mērķis Attīstības līgas sacensībām ir ļaut braucējiem trenēties un apgūt dažādas iemaņas, bet rīkotājiem pamēģināt dažādus sacensību formāta risinājumus, padarīt Openkart sezonu daudzveidīgāku, noslīpēt atsevišķu sacensību elementus, kā arī testēt dažādus trašu konfigurāciju risinājumus un jaunas trases. Sacīkstēs līdz šim izmantoti dažādi formāti - iebraucienu sistēma cīnoties par vietām vai uz apļu laikiem, rallijkrosa formāts, kausa izcīņas formāts un tradicionālais Openkart čempionātā izmantotais formāts.

Attīstības līgas 7.posma sporta kompleksa "333" jaunajā trasē (30.08.2016) dienaskārtība:

18.30 treniņi (10 minūtes = 10 EUR)
18.30 dalībnieku reģistrācija
19.10 dalībnieku sapulce
19.25 kvalifikācija, sacensību braucieni
22.00 apbalvošana

Dienaskārtībai ir informatīvs saturs un tā var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita.

Izmantotie resursi:
OpenKart