Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Harijam Cīrulim uzvara "Openkart" astotajā posmā 333 jaunajā trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

"Like a boss" - nekā savādāk nevar nosaukt Harija Cīruļa trešo karjeras uzvaru trešdien, 29.junijā notikušajā Openkart čempionāta astotajā posmā sporta kompleksa "333" jaunajā trasē.

Viss sākās zīmīgi ar komentāru Facebook pie bildes ar četru kategoriju sagatavotajiem diplomiem - "es ņemšu augšējo, pārējo sadalīsiet" (augšējais bija par uzvaru sacīkstē).

Ambīcijas un droši vien arī tā saucamo "braucamās dienas pārliecību" apstiprināja jau treniņi - vienīgais kurš iebrauca 42 sekundēs, turklāt visos trīs treniņos, kuros Harijs brauca un ar dažādiem kartiem. Tā nebija tikai uzvara, bet pirmais Harija hetriks ar uzvaru kvalifikācijā, uzvaru sacīkstē un sacīkstes ātrāko apli - tāds sasniegums ir bijis pa spēkam tik 14 citiem openkartistiem 10 gadu ilgā vēsturē.

Pēc ilgstošas pēdējo trīs sezonu līderu Kriša Jaunzema un Andreja Laipnieka dominances, nav noslēpums, ka šis Harija panākums sniedz vismaz cerību, ka neviens nav neuzvarams. Harija perfromances ēnā nedaudz palika kāds cits lielisks sniegums - Jurija Fedorenko pirmais pjedestāls par otro vietu aiz sevis grūtā un smagā cīņā atstājot nevienu citu kā čempionu Andreju Laipnieku - Jurijam pirmais pjedestāls un pirmā uzvara Izaicinājuma kausa ieskaitē. Līderi topmēr arī šādā sacīkstē savu vārdu teica - Laipniekam astotais pjedestāls astoņās sacīkstēs, bet Krišs pie ne tās labākās kartingu izlozes finišēja turpat ceturtajā vietā, abiem apstiprinot savu augsto līmeni pat sarežģītās situācijās. Vēl viens dienas varonis bija kandavnieks Dainis Rasa, kurš pēdējo reizi Openkart startēja 2011.gada nogalē - un uzreiz atgriešanās sacīkstē izcīnīja vienu no saviem labākajiem rezultātiem, piekto vietu. Sestais Jānis Čudovs.

Izaicinājuma kausā Fedorenko pirmā uzvara, Čudovs otrais, bet Renārs Paiders trešais, debitantiem uzvara Uldim Čodaram, kurš gan Openkart ir startējis virknē LeMans sacīkšu un savu meistarību kaldinājis "Discomania OilHeads" seriālā, turklāt 2014.gadā iekļūdams arī "RedBull Kart Fight" finālā. Uldim nozīmīgāka pat varētu būt nevis uzvara debitantu ieskaitē un B finālā, bet gan pienesums "Movers.lv" komandas izcinītajā trešajā vietā, pēdējā maiņu atvērtajā posmā nomainot kartingam uz laiku (cerams) mieru metušajam Kārlim Kleinhofam. Debitantiem otrais Edmunds Ērglis, bet trešais ieskaites līderis Kaspars Zuģickis.

Komandām astotā uzvara tikpat daudz posmos "SNB Racing", otrie "Baltie" ar Harija Cīruļa kā vienīgā pārstāvja varoņdarbiem, trešie jau pieminētie "Movers.lv" ar Kasparu Ritumu, Uldi Čodaru un Artūru Freimani sastāvā.

8. posma rezultāti: OpenKart
Kopvērtējums: OpenKart
Izaicinājuma kauss 8. posma rezultāti: OpenKart
Izaicinājuma kausa kopvērtējums: OpenKart

Izmantotie resursi:
OpenKart