Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Grūbi no uzvaras "Grand Finals" priekšfinālā šķir tikai 0.047 sekundes

Juris Grīns
Juris Grīns

Grūbi no uzvaras "Grand Finals" priekšfinālā šķir tikai 0.047 sekundes
Henrijs Grūbe un Ēriks Gasparovičs. Foto: Rotax Baltic Karting

Itālijas pilsētā Sarno ir aizvadīta "Rotax Max Challenge Grand Finals" priekšfinālu diena. Jāatzīst, ka dažiem no Latvijas sportistiem tā bijusi patiešām daudzsološa, savukārt dažiem piektdien pietrūka mazliet veiksmes, lai visi būtu apmierināti ar savu sniegumu. Bet tas šajā brīdī nav tas svarīgākais, jo jau sestdien visi Latvijas sportisti dosies uz fināla starta līniju un cīnīsies uz visiem 100.

Mini Max klases braucējs Aleksandrs Skjeltens pēc priekšfināla brauciena ierindojas septītajā pozīcijā. Par savu sniegumu priekšfinālos viņš ir atklāj: "Starts neizdevās tik labs kā cerēts, pa vidu braucienam bija arī vairākas sadursmes, bet kopumā izdevās labs brauciens. Fināls noteikti būs labāks manā izpildījumā, visi brauks agresīvāk un man noteikti vajadzēs brauk vēl labāk." Otrs Mini Max klases braucējs Mārtiņš Janovskis diemžēl zaudējis septiņas pozīcijas un nokrities uz 32. vietu kopvērtējumā. Mārtiņam neveiksmīgi pirmie apļi trasē un līdz ar to finišs peletona beigu galā. Vērojot Mārtiņa ķermeņa valodu pēc brauciena, bija redzams, ka sportists ir ļoti neapmierināts ar rezultātu. Mārtiņš nedrīkst nolaist rokas, jo sestdien priekšā lielais fināls.

Junior klases pirmajā priekšfināla braucienā Tomasam Štolcermanim izdevās parādīt lielisku sniegumu, izvairoties no sadursmes trasē. Diemžēl, notika brauciena restarts un šis brauciens pagalam neveiksmīgs, jo trasē bija vērojama kārtējā sadursme un, cīnoties par septīto un astoto pozīciju, Tomass nokrita uz 21. vietu kopvērtējumā. Arī Tomasam sestdien lielais fināls un jātic, ka veiksme būs mūsu komandas puišu pusē.

DD2 klasē Matvejs Makušins demontrēja neatlaidību un profesionalitāti - praktiski visu braucienu sportists nobrauca grupā, kas ķēra priekšā esošo līderu kvartetu. Priekšfinālu rezultāts - desmitā pozīcija.

Nenoliedzami izcilu sniegumu piektdien parādīja DD2 Master klases sportisti. Henrijam Grūbem līdz pirmajai vietai pietrūka nieka 0,047 sekundes. Henrijs ir apmierināts ar sniegumu, brauciens izdevies pēc plāna un aizvadīts mierīgi, netrakojot. Savukārt, vecmeistars Ēriks Gasparovičs, finišējot augstajā trešajā vietā, atzīst, ka rītdienas fināls nebūt nebūs viegls, jo uz starta izies pasaules spēcīgākie braucēji, bet Ēriks sola cīnīties līdz galam un mēs ticam, ka tā arī notiks.

Visi rezultāti: Rotax Grand Finals 2019 Results

Visiem līdzjutējiem Latvijā sestdien ir iespēja vienoties kopīgās emocijās un, cerams, arī uzvaras garšā, vērojot finālu tiešraidi uz lielā ekrāna Sporta kompleksā "333". Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/events/219...

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro