Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ceturtdien "Openkart" eksperimentālās sacīkstes trasē uz "Spices" jumta

Juris Grīns
Juris Grīns

Ceturtdien, 29.jūnijā "Openkart" kalendārā atgriežas Attīstības līga ar eksperimentālu sacīksti Sporta kompleksa "333" izveidotajā kartinga trasē uz tirdzniecības centra "Spice" autostāvvietas jumta.

Arī formāts būs eksperimentāls un turklāt visam šim eksperimentālajam pasākumam ar lielu varbūtību draud pievienoties neliels lietus, kas eksperimentu padarīs vēl eksperimentālāku un braucējiem tad būs lieliskas iespējas slīpēt braukšanas prasmes lietū, kuras slapja laika trūkuma dēļ pamazām sāk ierūsēt. Lieki piebilst - Spicē Openkart viesosies pirmo reizi.

Sezonas ceturtais AL posms notiks līdzīgi kā kausa izcīņa ar sešiem braucieniem pa 3 minūtēm, bet noslēgsies ar 6 minūtes gariem finālbraucieniem, turklāt ar džokerapli - tātad katram dalībniekam 7 braucieni. Kvalifikācijas seši braucieni notiks katrs ar savu kartingu un rezultāts būs visu apļa laiku summa.

Sezonas pirmajos Attīstības līgas posmos katrā ir bijis savs uzvarētājs. Vispirms "Ātruma cilts" kartinga hallē kausa izcīņas formāta sacīkstē uzvarēja Artūrs Freimanis, marta beigās turpat RX tipa sacīksti Kaspars Ritums, bet aprīlī, pēc pieciem gadiem atgriežoties Preses nama kartinga hallē, uzvarēja Sandis Eislers.

Mērķis Attīstības līgas sacensībām ir ļaut braucējiem trenēties un apgūt dažādas iemaņas, bet rīkotājiem pamēģināt dažādus sacensību formāta risinājumus, padarīt Openkart sezonu daudzveidīgāku, noslīpēt atsevišķu sacensību elementus, kā arī testēt dažādus trašu konfigurāciju risinājumus un jaunas trases. Sacīkstēs līdz šim izmantoti dažādi formāti - iebraucienu sistēma cīnoties par vietām vai uz apļu laikiem, rallijkrosa formāts, kausa izcīņas formāts un tradicionālais Openkart čempionātā izmantotais formāts.

Openkart Attīstības līgas sacīkstes notiek ceturto sezonu kopš ieviešanas 2014.gada sezonā. Pamatprincipi un koncepcija paliek nemainīga - Attīstības līga ir treniņsacīkstes braucējiem un smilškaste sacensību rīkotājiem, kur notestēt dažādas idejas, pirmie trīs gadi liecina, ka savu esības būtību šīs sacensības pilda lieliski. Kopumā ir notikušas 29 sacīkstes, no tām 9 "333" lielajā trasē, 7 "Ātrums cilts" kartinga hallē, 6 "333" jaunajā trasē, 4 "Rullītī" un pa vienai "GoPlanet", Uzvaras parkā un Preses nama kartinga hallē. Kopējais dalībnieku skaits - 264. Visvairāk sacīkšu ir aizvadījis Vilnis Kepe - 15, Freimanis un Artūrs Bonders pa 14, bet vēl 8 aizvadījuši vismaz 10 posmus.

Interesanti, ka aizvadītajās 29 sacīkstēs uzvarēt spējis 22 dalībnieki - trīs reizes Ērnijs Bitenieks, pa divām Kristaps Grīnieks, Normunds Skreija, Jānis Čudovs, Artūrs Freimanis un Ritums, pārējie pa vienai. Uz pjedestāla viesojušies diezgan daudz braucēju - 50, bet visbiežāk Freimanis un Grīnieks - pa 7 reizēm.

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības

.