Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausā uzvar Rīgas Tehniskā koledža

Juris Grīns
Juris Grīns

"LMT Autosporta Akadēmijas" Skolu kartingu kausā uzvar Rīgas Tehniskā koledža
Foto: LMT Autosporta Akadēmija

Ar startiem “ProKart kauss 2016” pirmajā posmā, kas notika 21.maijā, sākušās jaunizveidotā “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa sacīkstes starp 11 Latvijas skolām, kas piedalās projektā. “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa seriāla pirmajās sacīkstēs uzvaras laurus plūca Rīgas Tehniskās koledžas komanda.

“ProKart kauss 2016” norisinājās Ropažos, Sporta kompleksā “333”, un tajā startēja visas 11 “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa pirmās sezonas komandas. Pirms sacensībām komandas aizvadīja vairākus individuālos un kopējos treniņus. Tieši no rezultātiem, kādus skolas gūs startējot “ProKart kauss 2016” piecos posmos, būs atkarīgs viņu vērtējums “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa sacīkšu ieskaitē.

Dainars Dambergs, LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs: “Būtiski, ka šodien startēja visas mūsu skolu komandas. Cīņa bija interesanta, īpaši tādēļ, ka jaunieši tāda veida sacīkstēs piedalījās pirmo reizi. Lai gan “TK Senior” klasē, kurā startē mūsu komandas, dalību ņēma vēl 14 citas komandas, bija jūtams, ka skolas vairāk sacenšas savā starpā. Varu teikt, ka aptuveni četras no mūsu komandām jau ir ļoti labā līmenī, lai startētu attiecīgās sacensībās. Pārējo komandu rezultāti arī ir labi, un pavisam noteikti jauniešos ir potenciāls! Taču pats galvenais, ko es ieraudzīju sacīkšu gaitā – komandas pašas vēlas attīstīties un mācīties.”

Viņš arī uzsvēra, ka jaunie autosportisti netērēja laiku, bet mēģināja iegūt visas nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai nākamajās sacensībās veiktos vēl labāk. “Daudziem pietrūkst tehnisko zināšanu, ir lietas, kuras nav skaidras sacensību gaitā, taču tieši tādēļ tapis “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kauss – lai jaunieši mācītos un pilnveidotos,” uzsver D. Dambergs.

Komandas uz sacīkstēm līdzi bija ņēmušas arī savus fanu pulkus, kuri atbalstīja savējos kā vien varēja – ar plakātiem, gavilēm un saukļiem. Atbalstītāji bija padomājuši arī par īpašiem tērpiem, lai uzreiz būtu skaidrs, kura tad ir viņu komanda.

Nākamais “ProKart kauss 2016” posms un “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa ieskaites sacīkstes notiks 11. jūnijā Madonā, tad 2. jūlijā Ropažos, Sporta kompleksā “333”, 10. septembrī Jelgavā un noslēdzošais posms – 1. oktobrī atkal Ropažos, Sporta kompleksā “333”.

“ProKart kauss 2016” 1. posma un “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa rezultāti:

Skola/tehnikumsPilots“ProKart kauss 2016” 1.posms“LMT AA” Skolu kartingu kauss
Rīgas Tehniskā koledžaHenrijs Jaunslavietis5.vieta1.vieta
Smiltenes TehnikumsRinalds Bērziņš10.vieta2.vieta
Kandavas Lauksaimniecības tehnikumsKristaps Blite11.vieta3.vieta
PIKC Rīgas Valsts tehnikumsAleksandrs Anaško12.vieta4.vieta
PIKC Liepājas Valsts tehnikumsArnis Dreimanis16.vieta5.vieta
Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolaKristaps Zarāns17.vieta6.vieta
Malnavas KoledžaAivis Vilciņš18.vieta7.vieta
PIKC Daugavpils būvniecības tehnikumsAndrejs Petkuns20.vieta8.vieta
Jelgavas Amatu vidusskolaEndijs Soms21.vieta9.vieta
Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālā struktūrvienībaElvis Kaufmanis22.vieta10.vieta
Priekuļu tehnikumsGatis Gedroics23.vieta11.vieta

Jaunais projekts – “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kauss – tapis “LMT Autosporta Akadēmija” sadarbojoties ar Latvijas Mobilo Telefonu, Latvijas Automobiļu federācijas Kartingu komisiju un Valsts izglītības satura centru. Projekts paredzēts tehnikumu audzēkņiem un vidusskolēniem. Tā mērķis – veicināt un iedvesmot skolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, kā arī pievērsties autosportam. Lai to veicinātu, skolas saņēmušas Itālijā ražotos “Extreme Kart” sporta kartingus. Tāpat jauniešiem jau ir notikuši un vēl paredzēti semināri un treniņi Latvijā populāru autosportistu vadībā.

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija,
LMT Autosporta Akadēmija sabiedriskās attiecības