Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lietus dēļ "IndyCar" posms ilgst divas dienas, uzvar Ņūgārdens

Juris Miņins
Juris Miņins

Lietus dēļ "IndyCar" posms ilgst divas dienas, uzvar Ņūgārdens
Džozefs Ņūgārdens
Foto: AFP/Scanpix

Spēcīgā lietus dēļ 2018. gada "IndyCar" sacīkšu seriāla ceturto posmu nācās aizvadīt divos cēlienos un divās dienās, bet par uzvarētāju Alabamā notikušajā posmā kļuva Džozefs Ņūgārdens.

"IndyCar" sacīkšu seriāla ceturtais posms izvērtās diezgan dramatisks un jāsaka arī, ka neparasts, taču gana interesants. Jāsāk ar to, ka sākotnēji bija paredzēts, ka sacīkstes notiks 22. aprīlī un starts šajā dienā arī patiešām tika dots, taču jau starta laikā pār trasi bija savilkušies lietus mākoņi un pilotiem bija jādodas diezgan slapjā trasē. Braucienam turpinoties lietus tikai pastiprinājās un vietām sāka veidoties peļķes, kas izraisīja vairākus incidentus un izbraukšanas no trases kamdēļ tika nolemts sacīkstes pārtraukt.

Lai arī vienā brīdī spēcīgais lietos pārgāja, bet trasē darbojās tehnika, kas mēģināja izžāvēt trasi un novadīt ūdeni nost no asfalta, tika nolemts, ka nav jēgas gaidīt, kad atkal varēs braukt, tāpēc pēc pārdesmit veiktajiem apļiem sacīkstes tika pārtrauktas un to atlikusī daļa pārcelta uz pirmdienu, 23. aprīli.

Pievēršoties tieši cīņai par uzvaru jāsaka, ka lietus ieviesa savas korekcijas un, protams, ka lielākais ieguvējs no visām iepriekš minētajām dabas kataklizmām bija no pirmās vietas startējušais Džozefs Ņūgārdens. Viņam priekšā nebrauca neviena mašīna, kas varētu "pacelt" uz trases salijušo ūdeni, tādējādi ierobežojot redzamību, tāpēc 2017. gada sezonas čempions ieguva pietiekošu pārsvaru pirmajā dienā. Otrajā dienā, restartā, viņš atkal bija pirmais un šoreiz jau sausā trasē atkal spēja atrauties no visiem konkurentiem un izcīnīja savu otro uzvaru šosezon. Jāpiebilst, ka Alabamas "Grand Prix" viņš ir uzvarējis trijos no pēdējiem četriem posmiem.

Aiz Ņūgārdena finišēja Raiens Hanters-Rejs, bet trešajā vietā ierindojās Džeimss Hinklifs.

Džozefs Ņūgārdens pašlaik ir arī visas sezonas kopvērtējuma līderis (158 punkti), apsteidzot Aleksandru Rosi (145) un Sebastjanu Burdē ar Greiemu Reihalu (abiem pa 119 punktiem).

Nākošais "Indy Car" seriāla posms norisināsies 12. maijā, kad piloti būs ieradušies leģendārajā Indianapolisas trasē, tiesa, tas vēl nebūs leģendārais "Indy 500" posms, bet gan "Grand Prix of Indianapolis" un arī trases konfigurācija nebūs ierastais ovāls. Savukārt "Indy 500" būs aiznākošais posms, kurš norisināsies 27. maijā.

Izmantotie resursi:
https://www.indycar.com/