Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vikensam šaušalīga avārija, Pokono uzvar Rosi

Juris Miņins
Juris Miņins

Vikensam šaušalīga avārija, Pokono uzvar Rosi
Aleksandrs Rosi
Foto: AP/Scanpix

"IndyCar" seriāl 2018. gada sezonas 14. posmā pie savas otrās uzvaras tika Aleksandrs Rosi, taču par sacīkšu galveno tēmu kļuva nevis viņa uzvara, bet gan šaušalīgā Roberta Vikensa avārija, pēc kuras kanādietis tika hospitalizēts.

14. "IndyCar" seriāla posms bija aizvedis komandas un to pilotus uz Pensilvānijas štatu, kur viņus jau gaidīja Pokono trase, kas pazīstama ar nosaukumu "Viltīgais trijstūris".

"Team Penske" komandas pilotiem trijstūris gan nemaz viltīgs nelikās un Vls Pauerss ar Džozefu Ņūgārdenu aizņēma divas pirmās vietas kvalifikācijā, bet komandas trešais braucējs Simons Paženo startēja kā piektais.

Startā gan neiztika bez incidentiem, kad Greiems Reihels iebrauca konkurentu mašīnā un griežoties ap savu asi izslīdēja no trases, kas faktiski nozīmēja atliktu startu, jo šis incidents notika vēl pirms faktiskās starta līnijas šķērsošanas ("IndyCar" starts tiek dots gaitā). Tajā gan par visiem labāks izrādījās Aleksandrs Rosi, kurš tad arī izvirzījās vadībā.

Tiesa, dažus apļus vēlāk Raiens Hanters-Rejs un Roberts Vikenss nespēja sadalīt pozīciju trasē, kā rezultātā Vikenss tika uzmests gaisā un trases robežās viņu noturēja vien vairākus metrus augstais žogs. Kopā ar šiem pilotiem incidentā, jau mazliet vēlāk bija iesaistīti vēl vairāki citi, kuri nespēja izvairīties no lidojošajām atlūzām. Pēc incidenta sacīkstes tika pārtraukts.

Kanādiešu pilots, kuram šī ir debijas sezona, ar helikotperu ātri tika nogādāts vietējā slimnīcā, kurā viņam konstatēja kontūziju, kā arī kāju, rokas un muguras savainojumus, taču par to nopietnību vēl netiek sniegtas plašākas ziņas.

Kad trase bija brīva no atlūzām, piloti turpināja braucienu, taču, iespējams, emocionālā fona dēļ, cīņa par pirmo vietu izpalika un Rosi, atrodoties vadībā 180 no 200 apļiem, svinēja savu otro uzvaru pēc kārtas, pietuvojoties čempionāta līderim Skotam Diksonam un abus, trīs posmus pirms čempionāta beigām, nu šķir 29 punkti.

Diksons finišēja trešajā vietā, bet starp viņiem ierindojās Vils Pauers, kurš pirms sacensībām cerēja noformēt Pokono trases "hettriku", proti, uzvarēt šeit trīs reizes pēc kārtas.

"ABC Supply 500" apskats

"IndyCar Series" kopērtējums pēc 14. posma, Top-10

#PilotsUzvaras/Punkti
1.Skots Diksons3/530
2.Aleksandrs Rosi3/501
3.Džozefs Ņūgārdens3/464
4.Vils Pauerss2/449
5.Raiens Hanters-Rejs1/411
6.Roberts Vikenss391
7.Simons Paženo368
8.Greiems Reihals351
9.Džiemss Hinčklifs1/338
10.Sebastjans Burdē1/325
.........

Izmantotie resursi:
https://www.indycar.com/