Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

20.martā sāksies Openkart 18.sezona

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

20.martā sāksies Openkart 18.sezona
Foto: Openkart.lv

Trešdien, 20. martā, XL Rīga kartinga namā sāksies Openkart 18. sezona. Septīto reizi sezona sāksies nevis ar čempionāta vai, savulaik, ar "B" līgas posmu, bet ar Attīstības līgas sacīksti. Pērn, kā arī 2019. un 2020. gadā divas reizes pie panākuma tika septiņkārtējais čempions Andrejs Laipnieks, bet 2020. gada 12. martā pašā kovidnieka ierobežojumu ieviešanas priekšvakarā uzvarēja Dmitrijs Moskins. Vēl trīs reizes sezona ir sākusies ar Attīstības līgas posmu Biķernieku hallē, jeb toreiz "Atruma Ciltī" - tur pa uzvarai Normundam Skreijam (2015), Artūram Freimanim (2017) un Dzintaram Raitam (2018).

Openkart Attīstības līgas sacīkstes tika ieviestas 2014.gada sezonā. Attīstības līga ir treniņsacīkstes braucējiem un smilškaste sacensību rīkotājiem, kur notestēt dažādas idejas, kā arī iztestēt trases. Kopš 2020. gada Attīstības līgas sacīkstes notiek visai reti - kopā tikai četras sacīkstes (divas XL Rīga un divas 333), iepretim 43 iepriekšējo sešu sezonu laikā.

Sacensībās tradicionāli telpu trasēm ar ierobežotām apdzīšanas iespējām organizatori izmantos tā saucamo kausa izcīņas formātu, kurā katrs dalībnieks ar katru no šoreiz septiņiem trases kartiem veiks vienu 4 minūšu braucienu uz labāko apļa laiku - uzvarēs braucējs, kura septiņu braucienu labāko apļa laiku summa būs vismazākā.

SWS Sprint Cup un Junior Cup (ja būs vismaz seši dalībnieki ar reģistrētu DNI) abu ieskaites braucienu rezultātus veidos labāko apļu laiku summa. Pirmajai ieskaitei ar trim gokartiem, kuriem nomināli mazākie numuri (piemēram 2,3,4), otrai ieskaitei, kuriem četri lielākie numuri (piemēram, 5,6,7,8). Ieskaites aizpildīsies pakāpeniski un rezultāts būs redzams pie katras rezultātu izdrukas. Savukārt Attīstības līgas rezultāts, kā jau iepriekš minēts, būs klasisks - visu sešu braucienu labāko apļu laiku summa.

Formāts:
Formāts - 7 x 4 minūtes uz ātrākajiem apļiem
SWS 1. ieskaites rezultāti ar kartiem, kuru numuri ir trīs nomināli mazākie
SWS 2. ieskaites rezultāti ar kartiem, kuru numuri ir četri nomināli lielākie
Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar piemiņas medaļām un šampanieti
Dalības maksa 50 EUR.
Pieteikties Attīstības līgas pirmajam posmam ŠEIT.
Atskaites svars 85 kg
Virziens un konfigurācija - klasiskā ikdienas konfigurācija pa pulksteni

SWS Sprint un Junior Cup
Lai pieteiktos Sodi World Series Sprint un Junior Cup, ir jāizveido savs DIN - Driver's Identification Number. SWS Sprint Cup ieskaitē piedalās braucēji, kas dzimuši 2009. gadā un vecāki, bet Junior Cup tie, kas dzimuši 2009. gadā un jaunāki.
Pieteikšanās SWS Sprint Cup 1
Pieteikšanās SWS Sprint Cup 2
Pieteikšanās SWS Junior Cup 1
Pieteikšanās SWS Junior Cup 2

Dienaskārtība:
18.30 dalībnieku reģistrācija
19.00 dalībnieku sapulce
19.05 brīvie treniņi ( 6 min - 10 EUR )
20.10 sacensību braucieni
23.15 apbalvošana

Dienaskārtība pieņemta pie ~30 dalībniekiem un 7 treniņbraucieniem, un tā var mainīties pieaugot vai samazinoties dalībnieku skaitam.

Attīstības līgas statistika:
Kopumā ir notikušas 47 Openkart Attīstības līgas sacīkstes, no tām pa 12 Sporta kompleksa "333" Lielajā un Mazajā trasē, 8 "Biķernieku hallē" (tolaik "Ātruma Cilt" kartinga halle), 5 "XL Rīga", 4 "Rullītī", 2 Preses nama kartinga hallē, bet pa vienai "GoPlanet", Uzvaras parkā, "333" Drošas braukšanas poligonā un "333" Spices trasē. Kopējais dalībnieku skaits - 356. Visvairāk sacīkšu ir aizvadījis Kristaps Ķilkuts - 28, Kaspars Ritums - 23 un Edgars Sproģis - 20.

Aizvadītajās 47 sacīkstēs uzvarēt spējuši 25 dalībnieki - septiņas reizes Andrejs Laipnieks, pa četrām Kristaps Grīnieks, Harijs Cīrulis un Kaspars Ritums, trīs reizes Ērnijs Bitenieks un Jānis Čudovs, bet pa divām Normunds Skreija, Artūrs Freimanis un Dzintars Raits. Vēl 16 braucējiem ir pa vienai uzvarai. Uz pjedestāla viesojušies diezgan daudz braucēju - 64, bet visbiežāk Cīrulis - 10 reizes.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības