Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" noslēguma posmā tiks atrisinātas pēdējās intrigas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" noslēguma posmā tiks atrisinātas pēdējās intrigas
Foto: Openkart.lv

Sestdien, 23. novembrī Jelgavā, kartinga trasē "Rullītis" ar 17. posmu un divām "Sodi World Series Sprint Cup" ieskaitēm noslēgsies 2019. gada "Openkart" čempionāta sezona.

Daudzas intrigas šosezon ir atrisinātas jau laikus, tomēr arī noslēdzošajam posmam būs palikušās savas intrigas, ko atrisināt, no tām galvenā - čempionvienības noskaidrošana. Pēc iepriekšējās sacīkstes "Movers.lv" atguva vadību kopvērtējumā, turklāt neveiksmīgu sacīksti aizvadījušie "3Pera" pamanījās būt nevis otrie, bet trešie, kas pirms izšīrošās sacīkstes dod mūveriem 4 punktu pārsvaru un iespēju izcīnīt trešo titulu pēc kārtas arī, ja finišēs aiz "3Pera", savukārt "3Pera" jāuzvar un jācer, ka mūveri ierindosies ne augstāk kā trešajā vietā.

Otra lielā atlikusī intriga ir cīņa individuālajā kopvērtējumā par atlikušajām divām vietām uz kopvērtējuma pjedestāla. Skaidrs, ka Harijs Cīrulis noteikti ieņems vienu no šīm vietām, ja nenobrauks slikti, tad otro, ja būs neveiksmīga sacīkste, bet labi nobrauks Rūdolfs Šmits, tad trešo. Iespējas iekļūt TOP3 ir arī Normundam Skreijam - pašam labi jānobrauc, vēlams jāuzvar, un tad jāskatās kā veiksies Šmitam.

Intriga arī SWS Pasaules rangā - Andrejs Laipnieks ir Pasaulē pirmais, pirmai šogad sasniedzis maksimālo punktu skaitu - 10220, vai to spēs noturēt atlikušo nedaudz vairāk nekāmēnesi - laiks rādīs. Svarīgi, ka Andrejs ceļazīmi uz Pasaules finālu aprīļa vidū Dubaijā iegūs no Starptautiskā ranga, tas nozīmē, ka vēl kāds no mūsējiem tiks pie ceļazīmes no Nacionālā ranga. Ņemot vērā, ka Krišs Jaunzemis un Harijs Cīrulis ir ieguvuši jau ceļazīmi Endurance Cup ieskaitē, bet savu dalību apstprinās tika gada sākumā, tad kuram tiks otra ceļazīme vēl ir miglā tīts jautājums, kas noskaidrosies ne ātrāk kā janvārī.

Openkart vēsture Sporta kompleksā "Rullītis"

23. novembrī "Rullītī" tiks aizvadīta 53. Openkart sacīkste. Trase kalendārā debitēja 2010. gada 14. februārī, bet stabilu vietu ieguva 2013. gadā līdz ar trases uzlabošanas darbiem un jauniem kartingiem. Pirmajā trasē notikušajā čempionāta sacīkstē 2010. gada 20. februārī uzvaru izcīnīja Mārtiņš Sestulis, taču moderno laiku pirmā uzvara 2013. gada 27. aprīlī mājinieka Mareka Štolcermaņa kontā, kuram kopumā ir sešas uzvaras, tomēr visvairāk uzvaru - 10 ir divkārtējam čempionam Krišam Jaunzemim, sešas uzvaras trīskārtējam čempionam Andrejam Laipniekam, savukārt četras - Harijam Cīrulim. Tādējādi 26 no 34 posmiem uzvaru ir izcīnījuši tikai 4 braucēji, savukārt pa reizei uzvarēt spējuši septiņi braucēji - 2011. gada čempions Zintis Grandbergs, 2013. gada čempions Ivars Strencis, 2017. gada čempions Kristaps Grīnieks kā arī Mārtiņš Sestulis, Nils Trapāns, Kristaps Gasparovičs, Tomass Štolcermanis un tagad arī Jānis Čudovs.

Līdz šim Ruļļos ir aizvadīta 34 čempionāta sacīkstes, 1 "B" līgas posms, 13 komandu sacīkstes un 4 Attīstības līgas sacīkstes, tātad kopumā 2019. gada sezonas 17. posms būs 53. sacīkste Jelgavas Rullītī.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības