Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Spīdveja "Grand Prix" turpmāk bez Holtas un Lagutas, bet ar Vordu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdveja "Grand Prix" turpmāk bez Holtas un Lagutas, bet ar Vordu
Artjoms Laguta pirmo sezonu "Grand Prix" noslēdza pārliecinošā pēdējā vietā
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Noslēgusies 2011. gada spīdveja "Grand Prix" seriāla sezona, un kļuvis zināms dalībnieku sastāvs nākamajai sezonai. Elites sabiedrībā vairs nebrauks pazīstamais Polijas pārstāvis Rūne Holta, toties pie "wild-card" ticis Austrālijas jaunais talants Dārsijs Vords. Īpašie ielūgumi arī Niki Pedersenam, Fredrikam Lindgrenam un Krisam Harisam.

Priekšlaicīgi par 2011. gada pasaules labāko spīdvejistu kļuva amerikānis Gregs Henkoks, kurš visas sezonas garumā brauca ļoti stabili. Sezonas izskaņā otro vietu izrāva zviedrs Andreass Junsons, bet trešais palika polis Jaroslavs Hampels. Švaka sezona iepriekšējo gadu uzvarētājiem Džeisonam Krampam un Tomašam Golobam, savukārt labāko astotniekā tika jaunās paaudzes braucēji Emīls Sajfutdinovs, Kenets Bjere un Kriss Holders. Visiem iepriekšnosauktajiem vietu nākamā gada čempionātā izdevās nodrošināt priekšlaicīgi.

Vēl trīs vietas 2012. gada sezonai tika izcīnītas atlases sacensībās. Starp veiksminiekiem bija zviedrs Antonio Lindbeks, polis Pjotrs Protaševičs un Bjarne Pedersens. Šodien oficiāli tika paziņoti arī to braucēju vārdi, kuriem organizatori piešķīruši "wild-card.

To saņems dāņu leģenda Niki Pedersens, labākais no britiem Kriss Hariss, kā arī zviedrs Fredriks Lindgrens. Ar īpašu interesi vērosim labākā pasaules jaunā spīdvejista Dārsija Vorda (šogad gan nespēja atkārtot iepriekšējo gadu triumfu, paliekot otrais junioru ieskaitē) pirmo mēģinājumu pacīnīties par pieaugušo titulu (šogad spilgti nobrauca vienā no posmiem) .

No pazīstamākajiem braucējiem nākamā gada seriālā vairs neredzēsim pieredzējušo Norvēģijā dzimušo poli Rūni Holtu, kā arī bijušo Daugavpils "Lokomotīves" braucēju Artjomu Lagutu. 2012. gadā "Grand Prix" Latvijā vēl neatgriezīsies, toties viens no posmiem pēc desmit gadu pārtraukuma norisināsies Jaunzēlandē!!

2011. gada kopvērtējums

VBraucējsValstsP
1.Gregs HenkoksASV165
2.Andreass JunsonsZviedrija125
3.Jaroslavs HampelsPolija123
4.Džeisons KrampsAustrālija110
5.Tomašs GollobsPolija106
6.Emīls SajfutdinovsKrievija106
7.Kenets BjereDānija101
8.Kriss HoldersAustrālija101
9.Fredriks LindgrensZviedrija90
10.Niki PedersensDānija89
15.Artjoms LagutaKrievija28

Izmantotie resursi:
Speedway World Championships

Izmantotie resursi:
Speedway World Championships

  +2 [+] [-]

, 2011-10-12 12:20, pirms 13 gadiem
Varetu atkal k.ka pierunat FIM,lai riko posmu D-pilii,diezgan interesants sporta veids tomer.

     [+] [-]

, 2011-10-12 16:18, pirms 13 gadiem
Diemžēl starp wild cardiem nav Grigorija Lagutas. Viņš gan ir pelnījis, bet, bez Harrisa nevar, jo tad Angļi neskātīsies un nesēkos līdzi